L'alcalde de Xàbia porta al Senat la preocupació pels sondejos petroliers en el Golf de València

05 jun 2014 José Chulvi lamenta que el Consell porte dos mesos sense atendre als alcaldes de la Marina Alta que reclamen la paralització del projecte

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha estat  aquesta setmana en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Aprofitant la seua estada a Madrid, el responsable municipal de Xàbia va estar ahir en el Senat traslladant la preocupació existent en el municipi davant el projecte per a realitzar prospeccions petrolíferes en el Golf de València, una inquietud que s'ha aguditzat després de l'autorització del Govern a realitzar sondejos a Canàries.
Chulvi es va reunir amb Francesc Antich, expresident de Balears i actual senador per aquesta circumscripció, qui ha realitzat nombroses preguntes i seguiment sobre l'assumpte. Tant Antich com altres senadors socialistes van mostrar el seu suport a la campanya “Xàbia Diu NO” i van avançar a l'alcalde que el Senat té intenció de repetir el debat sobre l'assumpte, aquesta vegada amb la presència dels representants de les comunitats afectades.
Mentre avança la tramitació d'aquest projecte lesiu amb els interessos mediambientals, pesquers i turístics de la Marina Alta, els alcaldes de la comarca “seguim esperant notícies del govern valencià” lamenta Chulvi; En concret del vicepresident del Consell, José Ciscar, a qui van sol·licitar ja fa dos mesos una reunió per a abordar l'assumpte, una cita per a reclamar la paralització del projecte i el suport del govern autonòmic en aquesta lluita que encara no els ha concedit.
Davant aquesta situació, José Chulvi ha deixat clar que almenys des de l'Ajuntament de Xàbia no es va a parar de fer accions i “seguirem barallant fins a l'últim moment per evitar la implantació de la indústria petroliera entre Balears i la costa valenciana”. El responsable municipal està a l'espera que es torne a constituir el parlament Europeu per a continuar les gestions iniciades fa uns mesos i també té intenció d'apel·lar als Corts.