L'Ajuntament de Xàbia rep 150 sol•licituds per a aspirar als 30 llocs de treball temporal com a brigada forestal

02 jun 2014 La selecció de personal per a aquest pla d'ocupació social es realitza des de Serveis Socials

El departament de Personal de l'Ajuntament de Xàbia ha rebut 148 sol·licituds per a inscriure's en el II programa social per a l'ocupació urgent i la protecció del medi ambient, un pla que ofereix 30 llocs de treball temporal a partir d'aquest estiu. En concret, s'han formalitzat 61 sol·licituds per a les places de peó forestal (s'han admès 35) i altres 88 per als d'oficials (dels quals s'han acceptat 56). La majoria dels quals han sigut exclosos són perquè no compleixen l'antiguitat mínima en l'atur, no estan empadronats a Xàbia com a mínim des de fa un any o no tenen al dia la targeta de demandant d'ocupació.
La llista provisional d'admesos i exclosos es publicarà matí en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament perquè els interessats puguen presentar al·legacions durant un termini de cinc dies. Després, es reunirà el tribunal de tècnics de Serveis Socials i Personal per a avaluar les circumstàncies i mèrits dels aspirants i fer la selecció definitiva.
Com ha avançat l'alcalde, José Chulvi, la intenció és que a principis de juliol puga estar treballant el primer torn de les brigades socials, que com ja es va anunciar, s'encarregarà de realitzar treballs de neteja de muntanya i prevenció forestal, a més de neteja i manteniment de llits i barrancs, esbrosse i tractament de camins públics.
Igual que en la seua primera edició, aquest segon pla d'ocupació social està enfocat a emprar a persones en situació precària, per la qual cosa entre els mèrits per a seleccionar al personal estan ser demandant d'ocupació, formar part d'una família beneficiària d'ajudes socials, tenir menys de 30 anys o més de 45, ser família nombrosa, tenir fills al càrrec que també estiguen aturats o tenir l'habitatge habitual hipotecat o llogada.