Xàbia organitza una trobada d'experts a recomanar als seus milers de seguidors on passar les vacances

02 jun 2014 L'activitat impulsada des de Turisme compta amb el suport dels empresaris del sector que patrocinaran activitats per als visitants

El regidor de Turisme de Xàbia, Antonio Miragall, ha presentat avui la trobada amb prescriptors de viatges que ha organitzat el seu departament amb ajuda del social media Mario Schumacher.
Miragall ha explicat que aquest “funtrip” és una activitat dirigida a persones que professionalment es dediquen a recomanar on passar les vacances en els seus blogs o a través de les xarxes socials. Estaran a Xàbia des del 20 al 24 de juny, per la qual cosa a més de conèixer els atractius del municipi i les seues possibilitats d'oci, també podran viure les festes de Sant Joan i la màgica Nit dels Focs.
El regidor ha agraït la important col·laboració de molts empresaris del sector turístic, que han cregut en el projecte i s'han convertit en els principals patrocinadors de les activitats que realitzaran els visitants. Per al regidor, açò suposa un canvi important en la promoció turística, ja que fins ara el pes econòmic sempre havia recaigut en l'Ajuntament i ara es comença a posar en pràctica la col·laboració públic privada.
El principal organitzador de l'esdeveniment, el comunity del departament, Mario Schumacher, ha detallat els objectius del funtrip, que bàsicament busca complementar la imatge que té Xàbia per al turista amb un producte específic segons el públic objectiu: parelles, família, esport o amants de la gastronomia. Per a açò, els prescriptors de viatges estaran com si anaren les seues vacances reals, acompanyats per les seues parelles i vivint “experiències” que després podran recomanar, com són activitats nàutiques, compres, degustacions o coneixent els racons més bonics de Xàbia.
També es tracta de millorar el posicionament de Xàbia amb eines social media com són el video màrqueting, actualitzacions de blogs o missatges i fotos en xarxes socials. Per a açò s'ha triat a primeres figures de cadascuna de les especialitats 2.0: a Diego Pons (video-traveler), Fátima Martínez (social media i periodista), Álvaro Santos (periodista i gastrònom), Lasse Rouhiainer (especialista en youtube i 2.0), Alfredo Vela (el primer twitero d'Espanya i professional de la infografia) i els germans Verónica i Javier Martínez (blogueros de viatges). Tots ells compten amb milers de visites anuals a les seues pàgines, la qual cosa garanteix un considerable impacte de l'activitat.
Dins del funtrip també s'ha marcat una cita perquè aquests experts a recomanar coneguen als empresaris del sector turístic de Xàbia i puguen comentar-los la seua experiència a Xàbia i donar consells útils de cara a millorar la promoció. Aquesta taula redona, el dilluns 23 de juny a les 11 hores en el Parador, està oberta a tots els interessats.
En la presentació d'avui ha participat un dels convidats al funtrip, el finlandès Lasse Rouhiainer, qui ha defensat la importància de posicionar-se en les xarxes socials i de tenir en compte que el 87% dels europeus usen el seu mòbil a l'hora de cercar un lloc on anar de vacances. Rouhiainer ha assegurat que Espanya és un lloc pioner en l'aquest tipus de màrqueting turístic i ha felicitat a Xàbia per estar en l'avantguarda d'aquest sector.