L'Ajuntament de Xàbia adjudica la reurbanització del Freginal

02 jun 2014 Les obres començaran de forma imminent

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Xàbia ha aprovat avui l'adjudicació definitiva de la reurbanització del carrer Barranquet i adjacents, en el barri del Freginal. Després de descartar-se dues empreses en qualificar-se les seues propostes com a baixes temeràries, serà Ferrovial Agroman, qui va realitzar la millor proposta econòmica, la que s'encarregue de l'obra per un pressupost de 449.978 euros (uns 20.000 per baix del preu de licitació).
El projecte, que començarà a executar-se de forma imminent, comportarà el reasfaltat de tots els carrers del barri, situat entre l'Avinguda Palmela i el camí del Freginal. Després de la urbanització, es realitzaran diversos canvis d'adreça dels carrers, que atenent a les propostes veïnals, passaran a ser de sentit únic per a millorar la seguretat. També es col·locarà un clos al voltant del complex esportiu que engloba el camp de futbol municipal, una pista poliesportiva i el trinquet i s'acabarà la vorera que envolta el camp de futbol.
Com ha informat l'alcalde, José Chulvi, el projecte del Freginal és un dels quals més interès tenia el govern municipal a traure avant, donada la necessitat d'inversions i millores que té el barri. És per açò que quan es va plantejar la finalització del carrer Barranquet, es va optar per un projecte més ambiciós que comporte una millora global del barri tant en imatge com en infraestructures i seguretat.
El regidor ha reconegut que la tramitació de l'obra s'ha dilatat més del que li haguera agradat en haver de solucionar-se alguns problemes burocràtics sorgits durant el procés administratiu.