Xàbia sol•licita als Corts un canvi de llei que facilite el lloguer social als que estan en procés de desnonament

30 may 2014

El ple de l'Ajuntament de Xàbia va aprovar ahir per unanimitat una moció que sol·licita als Corts Valencianes que modifique la Llei 8/2004 relativa a l'habitatge, introduint canvis encaminats a facilitar el lloguer social a les persones que estan patint un procediment d'execució hipotecària i l'obligatorietat que les entitats bancàries posen a la disposició de les famílies en situació d'exclusió social aquells habitatges de la seua propietat que romanen buides.
La moció, presentada per l'alcalde, José Chulvi, proposa que en aquestes situacions, els departaments de Serveis Socials dels Ajuntaments col·laboren a l'hora de valorar la situació de les famílies.
En la sessió d'ahir també es va elevar a debat una altra moció presentada per Compromís que reprovava l'expulsió de la seua diputada Mónica Oltra dels Corts Valencianes per un incident registrat en el ple del passat 8 de maig i reclama que no es prive a Oltra de la seua condició de diputada. El ple la va aprovar amb els vots del PSPV, Compromís i l'edil no adscrit Antonio Torres, mentre que el PP i el regidor Oscar Antón van votar en contra i es van abstenir els regidors per Ciudadanos por Jávea, Xàbia Democràtica i els no adscrits Juan Planelles i José Juan Castelló.
Va ser l'únic punt en el qual es va trencar la unanimitat de la Corporació que va autoritzar anit assumptes com la sol·licitud d'una subvenció per a l'Escola Permanent d'Adults (EPA) o la substitució de l'antiga directora del Parador, Nieves Montisi, per l'actual responsable, Eduardo Oller, com a membres permanent del Consell Municipal de Turisme.