40 músics arribats de tot el món participaran aquest mes de juliol en l'II Concurs de Piano Vila de Xàbia

30 may 2014 La setmana després del certamen hi haurà un campament musical per a estudiants de piano i violí que també donarà claus per a combatre la por escènica

L'organització del Concurs de Piano Vila de Xàbia ha presentat avui la segona edició d'aquest certamen internacional que mancant uns dies per a tancar la seua inscripció explica ja amb 40 participants inscrits, que arribaran de racons de tot el món com Austràlia, Corea, Rússia, Xina Perú o diferents països d'Europa.
Se celebrarà del 4 al 6 juliol amb seu en el Conservatori de Xàbia i tots els seus concerts són de lliure accés fins a completar aforament. Enguany, com a novetat, es gravaran totes les interpretacions per a tenir fons documental i per si els concursants les volen penjar en les seues plataformes digitals. L'enregistrament serà a càrrec de la nova discogràfica local Sonabe music, del professor de música Juan Bou.
Entre els premis als guanyadors, a més de consignació en metàl·lic, està realitzar concerts a Xàbia, Itàlia o Bèlgica. El guanyador de la secció infantil també es portarà una original banqueta donada per l'empresa valenciana Hidraumodel, el responsable de la qual, Raúl Romera, ha mostrat el seu suport al concurs.
La seua organitzadora, la professora Natividad Ballarín, s'ha mostrat il·lusionada per la projecció del concurs que es va estrenar el passat any per a fomentar la cultura a Xàbia i que enguany a més, vol servir com a reclam turístic en celebrar-se a l'estiu i estar complementat per un campament musical dirigit a estudiants de piano i violí.
Avalat per professors de gran prestigi com són Giuliano Adorno (Itàlia), Philippe Raskin (Bèlgica) o Johannes Fleischmann (Viena) incorpora també una matèria oberta a tots els músics, que està encarada a la pèrdua de la por escènica. Estarà impartida per la coach especialitzada Isabel Vila i poden inscriure's tots els interessats encara que no participen en el campament, ha apuntat la presidenta de l'Associació d'Amics i Professionals de la Música (APAM), Mónica Suárez.
El "I Apam’s Music Camp", que serà del 7 al 13 de juliol, compta amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de Xàbia, que cedirà el Saló d'Actes del Museu Soler Blasco com a seu d'algunes de les classes. També de l'àrea de Turisme, que oferirà als joves la possibilitat de fer activitats d'oci i nàutiques. Els regidors responsables de tots dos departaments, Empar Bolufer i Antonio Miragall, han felicitat a l'organització per la seua dedicació fins a aconseguir aquesta alta participació en una activitat cultural que permet que el nom de Xàbia es conega per tot el món.
L'organització ha avançat algunes de les activitats complementàries a aquest campament com una escoleta musical per a xiquets de 4 a 8 anys a càrrec de la professora Ana Valero, concerts dels alumnes i la possible estrena d'un documental sobre Madamme Bovary.