Els alumnes d'un taller d'ocupació en Amjasa col•laboren en la renovació de la xarxa hídrica de Xàbia

29 may 2014 Els 10 aprenents reforcen des de fa mesos la plantilla de fontaners de l'empresa municipal

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, han estat avui en l'empresa d'Aigües Municipals AMJASA coneixent més d'a prop la tasca que estan exercint els alumnes del taller d'ocupació “Xàbia Impulsa”.
Es tracta de deu persones que cursen l'especialitat d’operador de sistemes de distribució d'aigües i que des de fa mesos treballen braç a braç amb els empleats de l'hídrica com a part de la quadrilla de fontaners escometent diferents obres de la renovació de xarxa de distribució i també serveis ordinaris com a reparació d'avaries o manteniment. També s'han dedicat a la recuperació de peces d'obra que poden ser reciclades i reutilitzades en noves instal·lacions.
El conseller delegat d’Amjasa, Josep Lluis Henarejos, ha destacat la implicació dels empleats de l'empresa, que estan guiant i recolzant als aprenents perquè la seua integració laboral siga bona. Henarejos ha detallat les obres en les quals estan treballant, com són la remodelació de la xarxa de distribució des de l'estació Elevadora de l'Atzúvia-Cabanes fins als dipòsits de Tosalet i La Guàrdia. Aquesta actuació afecta a un punt importantíssim de la xarxa, pel qual passa el 20% de l'aigua que se subministra, i que ara veurà millorat el seu rendiment energètic en un 50%.
Els alumnes del taller d'ocupació també estan treballant en la renovació de les canonades dels carrers Lliri de Mar, Hedra, Pomera; la que uneix els carrers Jonc i Pisarro i una última entre els carrers Dalí-Canaleto i Goya.
L'alcalde, José Chulvi, ha remarcat que aquest taller, igual que el segon d'ocupació social i medi ambient que està preparant l'Ajuntament, a més de fomentar l'ocupació, reverteix en el benefici general de Xàbia, ja que deixa unes importants millores en la xarxa hídrica del municipi, que en els últims mesos ha renovat 2500 metres.
Per la seua banda, l'edil de Foment de l'Ocupació, Juan Luis Cardona, ha assegurat que el balanç d'aquesta activitat és molt positiu i ha destacat la bona predisposició i ànim dels alumnes.
El taller Xàbia Impulsa, dirigit per Lorena Catalá, està cofinançat per la Conselleria d'Economia, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fondo Social Europeu. El seu professor ha assenyalat que és un taller pioner mentre que compagina des d'un primer moment la pràctica amb la teoria, i a més està enfocat a una especialitat nova i amb futur com és operador de sistemes d'aigua.