Xàbia decora la rotonda del Pla-Cansalades amb vidre reciclat

28 may 2014 La inversió millora la imatge d'una infraestructura que fa anys que està provisional, pendent del desenvolupament urbanístic de la zona

Els departaments d'Obres Públiques i Serveis de l'Ajuntament de Xàbia estan realitzant uns treballs de millora en la rotonda que distribueix el tràfic entre el final de la carretera del Pla i la seua confluència amb la carretera a Cansalades. Es tracta d'una infraestructura que va habilitar el Consistori fa ja quasi una dècada per raons de seguretat. Ho va fer a força de bolardos, ja que la seua construcció depenia del desenvolupament de plans urbanístics de la zona.
Aquestes promocions segueixen paralitzades, la qual cosa ha provocat que el que es va concebre com a solució provisional s'haja perllongat durant anys. Per açò, l'Ajuntament ha decidit encarregar uns xicotets treballs que donen una mica més d'imatge i seguretat al lloc. En concret s'ha alçat una vorada envoltant la part central de la redona, presidida per un arbre peculiar com és una chorisia speciosa i que ara ha sigut emplenada amb xicotets vidres de color blau procedents de botelles, reciclats i tractats perquè no perden color amb el temps. Amb aquest material nou, a més d'una imatge vistosa, també s'aconsegueix reduir les despeses de manteniment de la rotonda.
Avui l'alcalde, José Chulvi, i la regidor de Serveis, Doris Courcelles, han supervisat el resultat d'aquesta nova decoració i l'avanç dels treballs restants, que comporten l'@repintar del perímetre de seguretat i la substitució dels bolardos per altres nous.