Ix al carrer el llibre oficial dels Fogueres de Xàbia 2014

26 may 2014 Els festejos en honor a Sant Joan comencen el divendres 13 amb el pregó

La comissió de Fogueres de Sant Joan de Xàbia ha presentat avui el llibre oficial de festes per a 2014, que enguany concentraran el programa del 13 al 24 de juny. No obstant açò, el dissabte 7 de juny tindrà lloc el primer acte oficial, la proclamació de la reina de Fogueres, Mar Bisquert, les seues dames, Lucía Andrés i Berta Lucas i la cort d'honor formada per la Quintá 2014 “Quin Calvari”, presidida per Tatiana Caballero i Jordi Pons. També aqueixa vesprada es viurà la proclamació dels representants infantils, encapçalats per la reina Claudia Sánchez i les seues dames Nerea Mata i Andrea López i la Comissió Juvenil, presidida per Kylie Barnes i George Walker Wesbey.
Tots els protagonistes de Fogueres han estat avui acompanyant al president de la comissió, Jaime Escudero, al regidor de Festes, Juan Ortolá i a l'alcalde, José Chulvi, en la presentació del llibre oficial, que enguany aposta per un disseny més modern i colorit amb una portada de “Juantxo”.
El conegut com a “faller” ix al carrer amb un tiratge de 1500 exemplars i com és habitual té un preu de 20 euros que ajuden a finançar la festa. Es podrà trobar en les llibreries del poble i també els cinquens els distribuiran des del dilluns casa per casa en les zones de costum.
El llibre conté fotos de tots els festers i penyes, algunes col·laboracions literàries i la programació completa dels Fogueres, que arrancaran amb el pregó la nit del divendres 13 de juny. Entre els actes més destacats, el dia dels Quintades (dissabte 14), els bous al carrer del dilluns 16 al dijous 19, la nit de rock amb l'actuació de Toxic i La Raiz (divendres 20), el dia dedicat a les penyes i que inclou una desfilada de carrosses (dissabte 21) o l'ofrena de flors que enguany, per a no coincidir amb la festivitat del Corpus, es trasllada al dilluns 23 de juny. Sens dubte la vespra de la festa serà un dels més complets, amb l'ofrena de raïms i bacores, l'ofrena floral al Sant Joan i la tradicional Nit dels Focs, declarada d'interès turístic local de la Comunitat Valenciana i que inclou la botà dels focs, la cremà de la foguera de mobles vells i el correfocs. El dia de Sant Joan, dimarts 24 de juny, hi haurà cercaviles, missa, desfilada de carrosses, castell de focs artificials i les cremades de les fogueres infantil i municipal.
Un programa amanit amb concerts, discomòbils, sainets i activitats organitzades per les penyes. També, com ha destacat el regidor de Festes, Juan Ortolá, enguany s'inclou un acte especial per a commemorar el 50 aniversari de la Banda de Música del Centre Artístic Musical, que ha organitzat una gran cercavila el diumenge dia 15 al que estan convidades les agrupacions musicals de la comarca. Tant Ortolá com l’ alcalde, José Chulvi, han agraït la implicació de la comissió de Fogueres, que durant tot l'any treballa per a donar forma a les festes i que aquestes siguen del grat de tota la població. Chulvi així mateix, ha convidat a tota la població al fet que isca al carrer a gaudir dels Fogueres i als quintos a que les visquen intensament.

CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET