Xàbia convoca reunions en el poble, port i Arenal per a obrir el pla de participació pública per al PGOU

20 may 2014 La web posa a la disposició dels interessats tota la informació sobre l'estudi d'integració paisatgística i facilita emplenar els qüestionaris

El departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Xàbia inicia el procés de participació pública per a l'Estudi de Paisatge del Pla General d'Ordenació Urbana i per a açò ha convocat una sèrie de reunions ciutadanes en els tres nuclis urbans del municipi. Les primeres seran al centre urbà (Casa de Cultura) els dies 3 i 4 de juny a les 20 hores; després es traslladaran a la biblioteca del port les vesprades del 17 i 18 de juny, també a les 20 hores, i finalment se celebraran en el col·legi públic Arenal l'1 i el 2 de juliol, en el mateix horari. Aquestes últimes estan enfocades a persones amb problemes amb l'idioma, facilitant-se la traducció a l'anglès, francès i alemany.
Les reunions, anomenats tallers de preferències visuals, comencen amb una ponència informativa a càrrec de l'equip redactor del PGOU, en la qual s'explica tot el procediment de renovació del planejament urbanístic, el punt en el qual es troba Xàbia i quin és l'objectiu d'aquest pla de participació. El segon dia es prepara un taller més enfocat a detallar les opcions paisatgístiques i a emplenar els formularis que assentaran l'informe municipal de paisatge.
Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Pere Sapena, la voluntat de l'executiu és “obtenir la màxima participació” i per açò, a més d'aquestes cites per als quals necessiten assessorament, posarà a la disposició dels ciutadans tota la informació en la pàgina web, en la qual també estaran els tres qüestionaris (sobre model territorial, conques visuals i paisatge) per a emplenar-los des de l'ordinador o un smartphone, açò sí, associats a un nom i DNI per a evitar que hi haja persones que facen registres massius.
Aquests formularis també es poden lliurar presencialment en la seu d'Urbanisme del carrer d’Avall, oficina municipal en la qual també estarà en exposició al públic durant tres mesos tota la documentació sobre l'estudi d'integració paisatgística i el futur PGOU. A més, ha afegit l'edil, Urbanisme està obert a preparar més xarrades per a col·lectius interessats durant aquests tres mesos.
I és que tant Sapena com l'alcalde, José Chulvi, han coincidit en el seu interès a aconseguir la màxima participació en aquesta “transcendental” fase de la revisió del planejament que serveix per a decidir entre tots què es protegeix a nivell de paisatge. Un interès per proposar un “urbanisme consensuat amb tots els sectors” en el qual es treballa des d'inici de legislatura en el Consell d'Urbanisme i que també pretén pactar-se amb tots els partits polítics amb representació a Xàbia, per a evitar així que un canvi de govern faça retrocedir al procés d’actualització del PGOU.