El Mercat de Xàbia acull el 7 de juny l'II Concurs comarcal de vi del terreny

19 may 2014 El certamen, organitzat per Terraxabia, incorpora un esmorzar i tast obert a tots els interessats

Terraxabia, en col·laboració amb les regidories d'Agricultura i Foment Econòmic de Xàbia, ha convocat una segona edició del concurs de vi del terreny que va estrenar l'any passat en la fira de les coques. En aquesta segona convocatòria s'amplia la possibilitat de concursar a tots els que elaboren vi de forma artesanal en la comarca i canvia d'escenari, traslladant la jornada de tast i votacions al Mercat Municipal. Aquesta serà el matí del dissabte 7 de juny i està oberta al públic en general. I és que, tal com explica el regidor d'agricultura, Juan Luis Cardona, a partir de les 10 hores s'ha preparat un esmorzar i tast en el propi mercat amb un preu de 7 euros al que poden apuntar-se els concursants i també tots els afeccionats al vi i a la gastronomia en general. La idea és reunir al Mercat a tots els que segueixen produint va venir del terreny en la zona perquè es coneguen, passen una jornada de convivència i intercanvi d'experiències.
Quant al concurs, Cardona ha detallat que està obert a tots els que elaboren vi mitjançant tècniques artesanals i amb les varietats autoritzades per la Generalitat, sempre recol·lectades dins de la Marina Alta. No s'admetran vins elaborats fora de la comarca, ni amb most comprat ni que hagen comptat amb la participació un enòleg o professional.
S'han convocat tres categories, sempre en la modalitat de vi jove de l'any. Així hi ha premis en metàl·lic i trofeus per als tres primers classificats en vi negre, els dos millors blancs i trofeu per al guanyador dels elaborats amb l'única varietat de garnatxa-giró. A part hi haurà trofeu per al millor negre elaborat a nivell local.
Els interessats a participar (tant en el concurs com en l'esmorzar i tast) han d'inscriure's abans del 6 de juny a les 14 hores en les oficines del Creama Xàbia (telèfon 96 579 42 66 ). La participació en el concurs és gratuïta, mentre que en l'esmorzar és de 7 euros.
El tast s'efectuarà per un comitè compost per persones relacionades amb l'hostaleria, viticultors, sumillers, catadors, enòlegs o especialistes en vi, a més del regidor d'agricultura. També hi haurà una votació popular del públic assistent que participe en els tasts.

Consulta les bases