La Marina Alta plasmarà aquest divendres el seu compromís amb la Ruta dels Riuraus

08 may 2014 El Gran Riurau “Senyor de Benissadeví” de Jesús Pobre acull l'acte institucional i una vetlada cultural

Després de quasi dos anys de treball conjunt entre 12 municipis de la Marina Alta, aquest divendres es presentarà en públic la Ruta dels Riuraus, una iniciativa que naix per a donar a conèixer una oferta singular de la comarca que combina arquitectura rural, paisatgisme agrícola i gastronomia. Un producte diferenciador que vertebra el nostre territori, vinculat a la cultura i que complemente a l'oferta de sol i platja pel qual és coneguda la zona.
Serà en un acte institucional en el qual Benissa, Gata, Xaló, Jesús Pobre, Llíber, La Xara, Ondara, Parcent, Pedreguer, El Poble Nou de Benitatxell, Teulada-Moraira i Xàbia subscriuran el seu compromís perquè aquesta ruta siga viva, atractiva i en permanent evolució.
L'escenari triat per a aquest acte, que començarà a les 20’30 hores, és el Gran Riurau “Senyor de Benissadeví” de Jesús Pobre i tindrà com a marc una vetlada cultural. L'encarregada d'introduir als presents en el món dels riuraus serà l'escriptora de Xàbia, Pepa Guardiola, i després hi haurà una projecció tècnica de la ruta.
A continuació, cada municipi farà lliurament d'un document signat pels alcaldes amb el seu compromís envers el projecte i hi haurà discursos de les autoritats presents, entre les quals han confirmat assistència la Directora General de Cultura, Marta Alonso, el Director General de Turisme, Sebastián Fernández i el Director General del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, José Mosso.
Després de la part protocol·lària donarà inici una vetlada cultura amb un recital de poemes dirigit pel president de l'associació cultural Riuraus Vius, Lluís Fornés, projecció de diapositives i degustació de productes típics relacionats amb el riurau i que han oferit empreses col·laboradores amb la ruta com les panses, les coques, el moscatell o el vi.

En Xàbia, el departament municipal de Turisme s'ha bolcat des del principi amb aquest projecte ja que, en paraules del regidor Antonio Miragall, és necessari recolzar aquest tipus de productes “que configuraran un atractiu més tant per als municipis turístics consolidats com para aquells que comencen a veure en el turisme un sector generador d'economia”. Miragall considera que donar a conèixer els riuraus és una porta a que els visitants coneguen més a fons els nostres municipis, els seus costums i les seues maneres de vida. El regidor ha destacat el compromís de Xàbia amb aquest projecte que posa en valor el patrimoni. De fet, en els pressupostos participatius es va arreplegar la voluntat ciutadana que el riurau d’Arnauda acabe de cobrir-se i s'il·lumine per a convertir-ho en un escenari que aculla esdeveniments culturals i socials.
Miragall ha assenyalat que des de l'Ajuntament s'ha sol·licitat ja una subvenció a la conselleria de Turisme per a aquesta fi dins del conveni per a l'adaptació dels municipis turístics i també s'han realitzat dues visites a la Diputació d'Alacant per a intentar aconseguir ajudes per a aquesta obra.