L’Ajuntament de Xàbia repara les malles que frenen els despreniments a la Granadella

09 may 2014 També es reforçaran les de cala Ambolo, encara que l'accés seguirà prohibit

Els departaments de Medi ambient i Platges de l'Ajuntament de Xàbia estan realitzant des d'aquesta setmana uns treballs de manteniment i reparació de les estructures metàl·liques de protecció de cales i platges amb les quals es frenen possibles despreniments de pedres. El pressupost és de 15.000 euros
En concret s'està treballant en les malles de triple torsió que salvaguarden la zona sud de la platja Granadella, un sistema de seguretat que va pegat a la paret i que va ser instal·lat fa ja deu anys. Després d'una inspecció s'ha comprovat que pel pas del temps i les inclemències meteorològiques, aquesta xarxa s'havia esquinçat en alguns punts i oxidat en uns altres, per la qual cosa s'està retirant, recosint i tornant a col·locar al costat del penya-segat, aquesta vegada ancorada amb piquetes d'acer inoxidable. En total s'actua en una zona de 300 metres quadrats lloc que a l'àrea municipal de Medi ambient ha decidit ampliar el sistema de seguretat fins a la segona cala.
Les característiques del lloc obliguen al fet que siga una empresa especialitzada en vertical l'encarregada d'aquests treballs que ofereixen una considerable espectacularitat posat que els operaris s'han de despenjar des del penya-segat per a poder engrapar les malles a la paret. Els treballs es perllongaren encara uns dies més.
L'Ajuntament també intervindrà en la malla dinàmica de l'accés a cala Ambolo. Aquest és un sistema de seguretat diferent, preparat per a arreplegar pedres de major grandària. Ara es buidaran tots els cudols i es farà una posada a punt de la malla perquè seguisca complint la seua funció. Malgrat açò, la cala seguirà formalment tancada.