Xàbia avança la campanya especial de vigilància forestal

14 may 2014 Protecció Civil i els Bombers Voluntaris de Balcón al Mar inicien aquest dijous el seu operatiu d'estiu

El departament municipal de Seguretat Ciutadana de Xàbia ha avançat a aquest dijous, 15 de maig, la posada en marxa del dispositiu especial de vigilància forestal per a l'estiu. Segons ha explicat el regidor Juan Ortolá, la situació de perllongada sequera i el consegüent risc d'incendis ha portat a l'Ajuntament a plantejar-se un avanç a la campanya habitual, que sol cenyir-se als mesos de juliol, agost i setembre. De moment, començaran a vigilar les masses boscoses un grup de sis voluntaris de Protecció Civil, que comptaran amb el suport dels Bombers Voluntaris de Balcónal Mar durant els caps de setmana. L'operatiu disposarà de dos motobombes, amb les quals actuar en cas d'incendi, ja que són els voluntaris locals els que habitualment arriben els primers al lloc i la seua intervenció és clau per a frenar una catàstrofe.
Entre les tasques que realitzen aquests voluntaris està controlar el compliment de la prohibició d'encendre foc en terrenys forestals i espais naturals, així com de l'ordenança que prohibeix les cremes (que la Conselleria també ha ampliat i entrarà en vigor el 15 de maig fins al 30 de setembre), a més de vigilar la massa forestal del terme.
Des de la regidoria de Seguretat es fa una crida a la ciutadania perquè, mes que mai, respecte aquesta normativa així com les senyalitzacions en parcs i zones d'oci del municipi i les indicacions especials que s'activen en dies de màxim risc.
Així mateix es recorda als ciutadans que la seua col·laboració és imprescindible a l'hora de detectar un foc en l'extens terme municipal. Per açò se sol·licita que en el cas d'albirar una columna de fum alerten immediatament al telèfon d'emergències (112) o a la Policia Local (96 5790081).