El Festival del Mar reuneix a Xàbia tot el relacionat amb la nàutica del 23 al 25 de maig

13 may 2014 Hi haurà expositors, demostracions esportives , gastronomia i un mercat amb moda i articles variats

L'associació de comerciants Port de Xàbia ha presentat avui la tercera edició de el “Festival del Mar”, una fira nàutica que combina llocs de promoció, de venda i exposició amb activitats esportives i d'oci. El festival, amb epicentre en el passeig marítim de la Grava, se celebra del 23 al 25 de maig i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament.
El regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha recolzat la presentació del que ha definit com un esdeveniment “original, amb molt potencial i que ja s'està consolidant” com a atractiu turístic. Cardona ha felicitat a l'organització i ha convidat a tots els que els agrada el mar al fet que acudisquen i gaudisquen dels expositors, de les demostracions, competicions i de la gastronomia”.
Per la seua banda, la presidenta de l'associació empresarial de Duanes, Yolanda Ponce, ha mostrat la seua satisfacció per arribar ja a la tercera edició d'aquest esdeveniment i pel suport rebut des de l'hostaleria, que oferirà menús especials per als dies del festival.
El Festival del Mar presenta un programa replet d'activitats: exhibicions, exposicions, concerts, desfilades, xarrades educatives, i xous gastronòmics, ingredients per a proposar una fira nàutica comercial amb caràcter lúdic, cultural, turístic, festiu i familiar. Com ha detallat el seu principal organitzador, Rodolphe Dupuis, l'esdeveniment està amadrinat per la periodista i escriptora gastronòmica Ángeles Ruiz, qui presentarà un showcooking que realitzarà el xef del Bon Amb, Alberto Ferrúz, recentment guardonat amb un Estel Michelín.
També en matèria gastronòmica hi haurà una introducció a les ostres i degustació de tapes en la zona VIP. La bellesa i la moda també estaran presents a través de tractaments amb productes derivats del mar, i una desfilada protagonitzada pel dissenyador valencià Miquel Suay. Hi haurà stands amb decoració mediterrània i moda eivissenca i una Instal·lació artística dins de la llotja de peix a càrrec de Mari Marí i María José Cholbi.
Quant a les activitats esportives, el dissabte 24 se celebrarà la XII Lliga de Surfsky i caiac de mar organitzada pel Club de Piragüisme de Xàbia i hi haurà demostracions d'esports nàutics com el caiac, stand up paddle, busseig o el flyboard. Es pot consultar el programa complet en la web de l'esdeveniment www.festivaldelmarxabia.com

Consulta el programa complet