L'Ajuntament de Xàbia obrirà el dilluns la inscripció per a un nou pla d'ocupació social amb 30 llocs com a brigada forestal

08 may 2014 Els treballadors s'encarregaran de la neteja per a prevenir incendis i la millora de zones verdes, carrers i camins rurals

La junta de govern de Xàbia ha aprovat avui les bases per al nou programa social d'ocupació urgent i per a la protecció del medi ambient 2014, un pla dotat amb 208.858 euros que pretén pal•liar la desocupació i cobrir una sèrie de necessitats del municipi en prevenció forestal i manteniment de l'entorn.

Tal com ha explicat l'alcalde i responsable de l'àrea de Personal, José Chulvi, els interessats a inscriure's en aquesta convocatòria d'ocupació temporal poden informar-se i presentar les seues sol-licituds a partir del pròxim dilluns, 12 de maig, en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (Avinguda Clarejar número 2). El termini per a formalitzar la inscripció és de 20 dies naturals. Chulvi ha detallat que aquest programa d'ocupació, desenvolupat ja l'any passat amb gran èxit, suposarà la contractació immediata de 30 persones, que treballaran com a peons i capatassos en les brigades forestals durant tres mesos en dues tandes: de finals de juny a setembre i d'octubre a desembre.

La dotació pressupostària d'aquest pla ix de les baixes en el capítol de personal i de la quantitat que es consigna tots els anys en el pressupost com a sou de l'alcalde i al que José Chulvi va renunciar al principi de la legislatura. El primer edil ha avançat que per a acollir-se a aquesta convocatòria pública s'ha de complir una sèrie de requisits com estar empadronat a Xàbia per un període mínim d'un any i estar en situació de desocupació: en el cas dels peons almenys un any i sis mesos en el dels capatassos (als quals s'exigeix experiència o formació específica per als treballs que va a desenvolupar).

Igual que l'any passat, aquest pla està especialment enfocat als veïns que arrosseguen una situació econòmica límit i necessiten incorporar-se al sistema laboral de forma urgent, per la qual cosa seran els tècnics de Serveis Socials els qui s'encarreguen de valorar cada cas per a seleccionar els beneficiaris. És per açò que entre els mèrits que explicaran a l'hora de seleccionar al personal estan ser demandant d'ocupació, formar part d'una família que ha sigut beneficiària d'ajudes socials, tenir menys de 30 anys o més de 45, pertànyer a una família nombrosa, tenir fills al càrrec que també estiguen aturats o tenir l'habitatge habitual hipotecat o llogada. En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials, Tere Bisquert, ha destacat l'impacte positiu d'aquest pla per a les persones que arrosseguen una mala època, no solament a nivell econòmic sinó també en el psicològic, per la injecció de moral i dignitat que suposa reinserir-se en el mercat laboral.

Quant a l'altre vessant del pla, la que reverteix en la millora dels espais públics, l'edil de Medi ambient i Serveis, Doris Courcelles, ha detallat que es ja ha programat una sèrie de treballs per a aquestes brigades com és la neteja i esbrosse d'un total de 102.015 metres lineals en carrers i camins rurals; el manteniment de lleres i barrancs com el riu Gorgos (entre el pont de la carretera al Poble Nou i Ramblars), el barranc de Lluca, els barrancs que drenen al Montgó o els de la partida l'Atzúvia; la recuperació de zones verdes i parcel•les patrimonials i una sèrie de treballs de prevenció d'incendis forestals en zones properes a masses boscoses a Cap de la Nau, la Granadella o el Cap Martí. En aquest sentit, l'alcalde ha posat en relleu la gran importància d'aquest treball donada la falta de pluges i la inexistència de programes de neteja de muntanya com el Pamer que la Generalitat ha deixat de prestar en els últims anys.