La flota paralímpica de 2.4mR es cita a Xàbia per a disputar el Campionat d'Espanya

25 abr 2014 Les regates es podran seguir online a través de la pàgina web del CN Jávea

El Campionat d'Espanya de Vela Adaptada que organitza el Club Nàutic de Xàbia comptarà amb més de 15 participants que vindran de tots els punts de la geografia nacional.

L'esdeveniment ha sigut presentat en un acte que s'ha celebrat en l'Ajuntament de Xàbia, i ha comptat amb la presència del vicepresident del CN Jávea, Roberto Simó, el comodoro, Ignacio Carbonell, José María Bataller, director esportiu del Club, el regatista de Xàbia (que també participarà) Rafa Andarias, i l'alcalde, José Chulvi.

La prova s'iniciarà el dia 1 de maig, una jornada en la qual els més de 15 participants coneixeran les instal-lacions del CN Jávea, que han sigut condicionades a les necessitats especials dels regatistes paralímpics i es realitzaran les diverses tasques de mesurament i revisió dels vaixells i les veles, per part d'un tècnic de la Federació Espanyola de Vela.

Unes embarcacions que estan basades en els vaixells de la Copa Amèrica. En aquest tipus de vaixells el regatista navega assegut a l'interior, la qual cosa fa possible que s'adapte a tot tipus de discapacitat física

A la vesprada de l'1 de maig, se celebrarà la cerimònia d'inauguració a la qual estan convidats els participants, els seus acompanyants i tots els visitants i amants de la vela. Pròpiament el Campionat començarà el divendres dia 2, en el camp de regates que se situarà enfront del *Parador Nacional de Turisme de Xàbia, i seran de, en el que en termes nàutics es coneix com, tipus Bastó -recorregut sobrevent-sotavent deixant les boies a babord.

L'hora d'inici de les mateixes será:

dijous 1 de maig: Regata d'entrenament a les 15.00 hores.

Divendres 2 de maig: 12 hores

Dissabte 3 de maig: 11 hores

Domingo 4 de maig: 11 hores

 

“Una prova molt especial”

Durant la presentació de l'esdeveniment, el vicepresident del CN Jávea, Roberto Simó, ha destacat que es tracta d'una “prova molt especial per al club”, ja que organitzar un Campionat d'Espanya és “alguna cosa molt complicada”, per el que ha agraït la col•laboració dels patrocinadors Fermax i Madriferr així com de l'Ajuntament de Xàbia.

A més, el Comodoro, Ignacio Carbonell, ha agraït la confiança de la Federació Espanyola de Vela en què el club poguera organitzar aquesta prova i s'ha mostrat confiat que tot eixirà perfecte. Els aspectes tècnics de la prova, han sigut desvetlats pel director esportiu del Club, José María Bataller, “estem preparats per a rebre fins a 20 participants” i ha confirmat que de moment ja són més de 15 els inscrits que procedeixen de totes les parts de la geografia espanyola.

Bataller ha assenyalat que es faran tres proves al dia, “si les condicions climàtiques ho permeten”. Segons ha comentat, el centre del camp de regates estarà al costat del *Parador de tal forma que, “si hi ha vent del Nord ho posarem més cap al Cap de Sant Antonio, i si hi ha més del Sud ho posarem cap a Cala Blanca”.

En la presentació, el regatista paralímpic de Xàbia, Rafa Andarias, ha manifestat la seua alegria perquè “per primera vegada es fa a Xàbia una prova d'aquest tipus”, i sobretot perquè es fa amb la categoria d'un Campionat d'Espanya. Andarias ha agraït també el suport de les Federacions de Vela, així com dels patrocinadors que fan possible que l'esdeveniment tire endavant. Per la seua banda, l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha subratllat el treball que fa el Club Nàutic de Xàbia per a “portar esdeveniments a aquest poble”, i el que suposa un Campionat d'Espanya “ja que la repercussió a nivell turístic que té” permetrà portar el nom de Xàbia a tota la geografia nacional. Chulvi ha traslladat l'afecte que tots els veïns tenen per Rafa Andarias i ha apostat perquè aconsegueix “el millor resultat possible”.