Xàbia posa a punt els seus recursos per a afrontar una la Setmana Santa amb una previsió d'ocupació turística del 90%

11 abr 2014 Serveis adequa platges i miradors mentre que la Policia redoblarà els seus agents per a atendre l'augment de població

L'Ajuntament de Xàbia porta setmanes preparant al municipi per a la Setmana Santa, unes dates en les quals l'ocupació de segona residència és màxima i per açò, la població s'incrementa notablement. Avui els departaments de Serveis i Seguretat Ciutadana han detallat les actuacions que estan duent a terme perquè la vila estiga preparada per a aquest augment de residents i per a oferir la millor cara als molts visitants que també s'esperen en hotels i càmpings. I és que, com ha avançat el regidor de Turisme, Antonio Miragall, a Xàbia s'espera una ocupació turística del 90%, unes dades molt per sobre de l'ocupació real de les dues últimes pasqües que es va quedar en un 75%. El regidor ha aprofitat per a informar de les activitats que s'han preparat per a aquests dies festius, com les rutes teatralitzades en el Centre Històric (dijous 17 d'abril) i port (dissabte 19), la fira de pasqua que organitza l'associació Xàbia Històrica o les ofertes preparades pels clubs de submarinisme que ja comencen temporada. Des del departament municipal es donarà servei durant tots les pasqües mantenint obertes les tres oficines tots els dies matí i vesprada excepte divendres sant i diumenge de pasqua que solament estaran als matins. Miragall també ha comentat la campanya especial que s'engegarà en les xarxes socials durant aquestes festes i en la qual compten amb la col•laboració dels comerços del municipi. Es tracta de convidar a tots els usuaris al fet que es facen una autofoto (selfie) en un comerç local i la pengen en la xarxa amb el hashtag #xabia365; Com a premi se'ls obsequiarà amb un producte típic de la gastronomia pasquera. Tant el regidor com l'alcalde, José Chulvi, han aprofitat per a reconèixer el treball previ que es realitzen des d'altres departaments municipals perquè tot funcione i done una bona imatge durant aquestes dates.

L'Arenal comptarà amb vigilància i serveis

En aquest sentit, l'edil de Serveis, Doris Courcelles, ha desgranat algunes de les intervencions dutes a terme per a aquesta Setmana Santa, com l'engegada de les passarel•les i fonts llavapeus de la platja de l'Arenal, que també comptarà amb socorristes de Creu Roja durant aquest cap de setmana i des del divendres sant al dilluns de pasqua. En aquest nucli turístic s'ha realitzat labors extra de jardineria, neteja i posada a punt de les instal•lacions d'oci com els gronxadors o les xarxes de voley. En matèria de platges, Serveis ha anivellat les platges del Portitxol i Granadella i netejat les cales del Francès i la Sardinera. I també ha netejat i esbrossat en els miradors, en el parc lineal que voreja el Gorgos o en la desembocadura del Canal de la Fontana. Altres serveis reforçats han sigut en el de neteja viària en els tres nuclis, que ha hagut d'assumir els efectes d'una densa pluja de fang patida la passada setmana i l'horari de l’ecoparc, que s'amplia fins a les 20 hores. Courcelles ha destacat així mateix, que una altra important millora que es percebrà aquesta Setmana Santa és la nova rotonda del Saladar i altres petites actuacions d'Obres en voreres i escocells. Finalment, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá, ha informat del reforç de mitjans tant en la Policia com en matèria de prevenció d'incendis que s'engegarà des d'aquest mateix cap de setmana. En aquest sentit, la Policia Local duplica les patrulles nocturnes, que passen de 4 a 8 agents per guàrdia i també la plantilla de dia, que eleva de 10 a 15 agents per torn per a donar cobertura a l'augment de població i a esdeveniments com la fira de pasqua o activitats religioses i culturals. Quant a la vigilància forestal, Ortolá ha assenyalat que la Policia ha coordinat un dispositiu especial, dotat amb dos vehicles motobomba, i en el qual participen Protecció Civil, Bombers Voluntaris de Balconada al Mar i els efectius del parc comarcal. Els voluntaris controlaran el compliment de la prohibició de fer foc i encendre coets o petards en tots els espais naturals del terme municipal amb la finalitat d'evitar un incendi. En aquest sentit, l'edil ha fet una crida per a demanar col•laboració ciutadana, perquè seguisca les recomanacions dels voluntaris i acate les senyalitzacions existents en les zones públiques.