L'Ajuntament de Xàbia demana autorització a Costes per a realitzar les obres de desviament i cobriment del barranc de Sant Antoni

28 mar 2014 Belén Quiroga pren possessió com a regidora per Nueva Jávea

L'Ajuntament de Xàbia va celebrar ahir el ple ordinari de març, una sessió que va començar amb un minut de silenci en memòria d'Adolfo Suarez i amb la incorporació d'una nova regidora, Belén Quiroga, qui substitueix al dimitit Francisco Catalá i es converteix en representant pel partit Nueva Jávea. Entre els temes tractats per la Corporació va estar la sol•licitud al Servei Provincial de Costes per a abocar les aigües pluvials del barranc de Sant Antoni en la platja de la Grava. Es tracta d'un tràmit necessari per a escometre les obres de desviament i cobriment d'aquesta aigüera, que desguassa els vessaments del cap en el port i pansa per baix d'una zona de finques. Segons ha explicat el regidor d'Obres, Paco Torres, fa ja prou anys que està pendent aquesta actuació, inclosa en la urbanització de la qual s'havia d'encarregar una constructora que va alçar un bloc d'edificis i que la va deixar a mig fer abans de fer fallida. El Consistori està ara tractant d'acabar-la, executant els avals que dipòsit aquesta empresa en el seu moment, però abans de començar són necessaris permisos d'altres administracions que porten dos anys de tramitació. Una vegada s'aconseguisquen aquestes autoritzacions, es realitzarà una primera fase de l'obra que consisteix en el desviament de les canonades pluvials des del carrer Caleta pel carrer Pedro IV i fins a la platja. En una segona fase s'ampliarà aquest vial i s'acabarà la seua urbanització. Segons ha indicat Torres, si s'aconsegueixen els permisos, l'obra començarà després de les festes del Loreto i es perllongarà durant un mes. Altres assumptes autoritzats anit van ser la modificació parcial de llocs de treball de la Policia Local, la modificació de la taxa per venda de publicacions municipals, la baremació de mèrits per a una pròxima oposició de la plaça de Secretari General, la suspensió del PAI Roig Roquetes I o l'aportació municipal de 537.000 euros a les obres de reforma del Central Cinema.

Ciutat amiga de la Infància

En la sessió d'ahir també es va acordar per unanimitat sol•licitar a Unicef Espanya el reconeixement de Xàbia com a “Ciutat Amiga de la infància”, un segell que l’assenyala com a municipi que garanteix els drets infantils, promou la implicació activa dels xiquets en els assumptes que els afecten i els te en consideració en la presa de decisions. Per despatx extraordinari, es va donar compte al ple de l'informe d'intervenció sobre el compliment de l'Ajuntament de la llei estabilitat pressupostària i la liquidació del pressupost de 2013, que tanca amb un romanent positiu de 4’2 milions d'euros. En l'apartat de mocions, la Corporació va aprovar per unanimitat reclamar la devolució de l'impost IVMDH, conegut com a cèntim sanitari, i que és un impost d'hidrocarburs que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va declarar il•legal. Es va acordar traslladar a la comissió de Cultura les dues mocions que sol•licitaven dedicar a espais públics a Adolfo Suarez. El PP proposava batejar un carrer o plaça amb el nom de l'ex president mentre que l'edil no adscrit Juan Planelles va anar més enllà i va suggerir recordar-lo amb l'espai cultural “Central Cinema President Adolfo Suarez”. L'alcalde, José Chulvi, va recordar que hi ha un reglament d'honors recentment aprovat pel Consistori i per açò, aquest tipus de peticions han de seguir una tramitació abans d'arribar al ple, per la qual cosa seran estudiades primer en el Consell de Cultura i la comissió municipal.