L'associació Todos Juntos Jávea prepara una vetlada musical benèfica per al dissabte 2 de novembre

24 oct 2013 El col·lectiu ajuda a famílies amb problemes econòmics de Xàbia a pagar el menjador escolar dels seus fills i a cobrir altres despeses urgents

L'associació benèfica Todos Juntos Jávea i l'edil de Serveis Socials de Xàbia, Tere Bisquert, han presentat el concert especial solidari que s'ha preparat per a dissabte que ve, 2 de novembre, en l'església de Sant Bartolomé. Aquesta actuació, a càrrec de l'orquestra de corda i l'orquestra de vent del Centre Artístic Musical de Xàbia, oferirà un interessant programa que inclou una selecció de temes del musical Els Miserables, o de l'òpera Carmen de Bizet. Els músics actuaran baix la batuta de Juan Antonio Bou i José Miguel Fayos a partir de les 22 hores a l'interior del temple. Les entrades, que es poden adquirir de forma anticipada en les oficines de Turisme o en la tenda Humpty Dumpty, tenen un preu de 12 euros. La recaptació estarà íntegrament dedicada a la labor social que des de fa dos anys realitza aquesta associació benèfica formada per residents de totes les nacionalitats.

El concert central serà el plat fort d'un vespre nit en el qual hi haurà també música a l'aire lliure i gratuïta en el Centre Històric. La programació començarà a les 20 hores un quartet de guitarra i després actuarà el Poco Loco Steel Band que oferirà música del Carib. Després del concert del Centre Artístic la música rock pren el relleu gràcies al concert del grup local The Mataos, ha detallat Miguel Silva, des de la junta directiva de l'associació organitzadora. L'edil de Serveis Socials ha fet una crida a tota la població perquè acudisca a aqueix concert així, a més de col·laborar amb els seus conveïns que travessen mals moments, també coneguen més d'a prop el treball que realitza Tots junts Xàbia, un col·lectiu que amb poc més de 40 socis s'ha convertit en una de les més col·laboradores amb l'àrea social de l'Ajuntament. Com han indicat els propis socis, a més d'aportar una quota anual, preparen durant tot l'any nombrosos esdeveniments benèfics a petita escala. Des d'exposicions en cases particulars a aniversaris on solament s'accepten com a regal que els convidats facen un donatiu a l'associació. També organitzen activitats culturals com a viatges a l'òpera, en la qual pugen una mica el preu al pack d'entrada i viatge per a així destinar-ho al fons econòmic que l'associació destina íntegrament a recolzar a persones de Xàbia en dificultats. Com ha confirmat Bisquert, el suport d'aquesta associació és molt eficaç. Se'ls crida quan tenen enfront un cas urgent que no pot esperar a la desmanegada burocràcia i ells es fan càrrec. L'any passat van assumir factures per més de 7.000 euros en ajudes per a xiquets, com a beques per al menjador escolar, la compra de llibres, ulleres, sabates. Enguany, ha afegit la vicepresidenta de l'entitat, Andrea Giskes, també volen comprar instruments de música per als alumnes del Conservatori com a agraïment a la col·laboració de l'agrupació musical en les seues activitats.