La trobada de la Interculturalitat de Xàbia se celebra enguany en el Civic Punt

17 oct 2013 La vesprada del divendres 25 hi haurà tallers, contes i berenar per als més xicotets en aquesta seu municipal de l'Arenal

La Creu Roja de Xàbia i el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament han presentat avui el programa de la VI Trobada de la Participació Intercultural, una activitat que es realitza cada any per a afavorir la mescla de cultures i el coneixement mutu, claus per a una convivència enriquidora de les més de 80 nacionalitats representades en el cens de Xàbia, en el qual més del 50% són originaris d'altres països. Enguany, la trobada està especialment pensat per als més joves, que ja han nascut i començat a formar-se en una societat multicultural i als quals es vol afermar com a transmissors en les seues cases de missatges de tolerància i respecte. Com ha indicat l'edil de Serveis Socials, Tere Bisquert, en aquesta edició s'ha pensat celebrar la trobada en un dels espais “clau” on més es viu la interculturalitat, com és Jávea Park i per açò la seu triada serà el local municipal Cívic Punt, on es treballa durant tot l'any per a millorar la integració en l'Arenal. També hi ha hagut un canvi en la concepció de les activitats, ja que seran “més participatives” ha afegit l'edil.

El programa, segons ha detallat el president de Creu Roja Xàbia, José Luis Domenech, començarà el dijous 24 d'octubre amb una conferència del doctor Luis Santos, que parlarà d'interculturalitat i infància. Aquesta xarrada serà a les 17 hores en la sala de conferències del Museu Soler Blasco. El divendres 25 d'octubre serà quan es visca la vesprada de trobada intercultural en Civic Punt. A partir de les 17 hores hi haurà un contacontes que narre les aventures de Dorothy per les terres del Mag de Oz; després hi haurà berenar per a tots els assistents i a continuació es podrà participar en els tallers i jocs preparats per Creu Roja. Al final de la vesprada es lliuraran els premis dels concursos de contes i fotografia sobre diversitat que organitza des de fa anys el departament d'Interculturalitat i com a final, hi haurà música llatina a càrrec de So Llatins. La jornada, sota el lema “Compartint experiències amb els més xicotets” està coordinada per la Creu Roja i compta amb la col·laboració del departament de Serveis Socials, l'Agència Amics, la Diputació i associacions com Xàbia Històrica.