Creu Roja organitza un simulacre amb voluntaris i assaja la instal·lació d'un alberg per a evacuats en cas de catàstrofe

08 oct 2013 Van participar en l'activitat a més de Creu Roja, Protecció Civil Xàbia i la Policia Local

L'assemblea de Creu Roja Xàbia va coordinar aquest dissabte un simulacre d'emergències amb més de 70 voluntaris, entre personal de Creu Roja de diverses localitats de la província d'Alacant, Protecció Civil i la Policia Local de Xàbia. Es va realitzar un exercici pràctic: el muntatge d'un alberg provisional com el qual seria necessari en cas de catàstrofe. Aquest es va instal·lar en el gimnàs de l'Institut Antoni Llidó, considerat per les seues característiques, ubicació i proximitat amb el Centre de Salut i la Policia Local, com un lloc segur en cas de catàstrofe. El simulacre es va realitzar per equips encarregats cadascun de tasques com el muntatge de la zona de descans, instal·lació de llits, logística o preparació de la zona. A més va haver-hi un equip destacat per a la recepció, control de l'accés i recollida tota la informació necessària i un equip sanitari. L'alberg instal·lat tenia una capacitat d'unes 50 persones.

Protecció Civil de Xàbia es va ocupar de la instal·lació d'un grup electrògen i del centre de transmissions i, el cos de la Policia Local de Xàbia, que es va ocupar del control dels accessos i la seguretat. Agrair l'esmorzar per als voluntaris que van preparar Gotzon i Pepa en la cantina de l'institut.

La formació teòric-pràctica va ser a càrrec del Coordinador de l'Assemblea de Benidorm, Antonio Casáñez i van estar presents en l'acte l'inspector cap de la Policia Local de Xàbia, José Antonio Monfort els responsables de Protecció Civil local, Juan Pastor i Juan Carlos Caballero, el director de l'Institut Antoni Llidó, que va prestar les seues instal·lacions, Vicent Chorro, i per part de Creu Roja, el Vicepresident Provincial i President de la Comissió d'Emergències de Creu Roja en la província d'Alacant, Jorge Geonzalez del Castillo, el President de l'Assemblea Local de Xàbia i Vicepresident Provincial de la zona de les Marines, José Luis Doménech, el Referent local de Socors i Emergències, Juan Sivera Vallés, a més de representants i responsables de les altres Assemblees participants.

La intenció dels responsables de Creu Roja és realitzar aquest tipus d'activitats en diferents localitats a fi que els membres d'aquesta organització estiguen prou formats i preparats per a poder actuar en qualsevol moment i socórrer i recolzar a les persones en la recuperació després dels desastres, al temps de crear llaços i vincles entre els voluntaris de les diferents assemblees participants. La institució humanitària desitja agrair a tots els voluntaris una vegada més el seu suport i col·laboració perquè aquest exercici celebrat en el municipi de Xàbia fóra tot un èxit. Al seu torn, el president de l'assemblea local, José Luis Doménech, ha destacat l'alt grau de compenetració i coordinació que hi ha hagut amb tots i cadascun dels participants, tant en la preparació com en el simulacre que va tenir lloc al final. En paraules dels representants de la institució, “és bo i necessari estar preparats i realitzar aquest tipus d'activitats encara que el desitjable és que no siga necessari posar en pràctica aquests coneixements”.