Amjasa millora resultats gràcies a l'aplicació de mesures d'eficiència energètica

30 ago 2013 L'empresa pública de Xàbia signarà pròximament un conveni amb la Universitat Politècnica per a la millora del binomi aigua-energia

L'empresa d'aigües municipals AMJASA segueix amb la seua aposta decidida per l'estalvi energètic, compromís que va quedar plasmat amb la recent modificació dels seus estatuts per a convertir-se a més en Empresa de Serveis Energètics (AQUEIX). Primer van ser els canvis de programació amb reducció d'horaris en la planta dessalinitzadora i el seu ús nocturn, i ara “li ha tocat el torn a la remodelació de les instal·lacions dels pous de Ocaive i a la sectorización de la xarxa de subministrament” ha explicat el conseller delegat, Josep Lluis Henarejos, qui també recorda que durant aquest semestre s'han escomès 19 obres de renovació d'instal·lacions i canonades, totes elles executades per personal i materials propis, contractant únicament amb empreses locals les excavacions i reposicions de calçades. L'hídrica ha celebrat avui un Consell d'Administració en el qual, seguint aquesta línia, s'ha aprovat subscriure un conveni amb la Universitat Politècnica de València perquè el departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi ambient realitze uns treballs de recerca, anàlisis i desenvolupament encaminats a millorar l'eficiència hídrica i energètica del casc urbà i implantar un sistema per a la gestió òptima de les seues infraestructures. 

En la reunió d'avui també s'ha aprovat l'informe de gestió corresponent al primer semestre de l'any, que tanca de nou amb xifres més positives que el passat exercici, ja que el balanç econòmic ha llançat un saldo positiu de 348.448 euros, una quantitat superior en 60.000 euros respecte al primer semestre de 2012. Dades que s'atribueixen principalment a la millora del rendiment energètic i a la recuperació de sobre costos d'energia dels pous de subministrament i a pesar que han disminuït les vendes. Aprofitant que es compleixen dos anys de la posada en funcionament del nou consell d'administració i del canvi en les estratègies de gestió, l'alcalde de Xàbia i president de l'hídrica, José Chulvi, ha mostrat el seu orgull perquè “heretarem una empresa amb un deute de més 200.000 euros i molts problemes estructurals i laborals que avui és una altra que funciona, dóna beneficis i pot afrontar el futur amb optimisme”. El primer edil ha volgut agrair la implicació tant dels consellers com dels treballadors per a revertir la mala situació i ha agraït la confiança dels abonats.  

L'informe de la mercantil presentat avui també reflecteix el saldo positiu en l'àrea financera, ja que no s'ha hagut de sol·licitar cap línia de crèdit per a fer front a la tresoreria gràcies a la liquiditat de caixa i els dipòsits bancaris. El valor net de l'empresa s'ha vist incrementat en aquest període prop del milió i mitjà d'euros, presentant un fons de maniobra positiu de més de 300.000 euros. Tots aquests saldos positius seran reinvertits íntegrament en l'adequació de la xarxa hídrica, la modernització de les instal·lacions i la millora de l'atenció al client. Altres dades incloses en aquest balanç semestral són les xifres de contractació per part de nous abonats, que ha augmentat en un 35%; la gestió del cobrament, que s'incrementa en un 4’47% o el pla de canvi de comptadors, que ha millorat molt el seu ritme amb un total de 1419 canvis respecte als 606 de 2012. Des del consell d'Amjasa s'informa també de la implantació de la nova oficina virtual i de la millora constant en la comunicació amb l'abonat a través de la pàgina web i xarxes socials.