La Plana de Xàbia, de festa aquesta setmana per la Mare de Déu dels Àngels

01 ago 2013 Les festes del Portixol se celebren el cap de setmana vinent

Amb l'arribada del mes d'agost, les partides de Xàbia en les quals tradicionalment passen les seues vacances els veïns del municipi celebren les seues festes estivals. Aquesta setmana són els planeros els que viuran tres dies de germanor i festa per a celebrar la Mare de Déu dels Àngels.

Aquestes celebracions comencen el dijous a les 19 hores amb una novena i posterior processó i danses tradicionals al voltant del santuari dedicat a la verge. El dia de la Mare de Deu dels Àngels, divendres 2 d'agost, hi haurà una missa solemne presidida per l'Arquebisbe de València, Carlos Osoro, i després un vi d'honor oferit pels majorales. A la nit es podrà compartir el primer sopar de germanor en l'exterior del santuari, amenitzada per l'orquestra “Milla i Vicent” i en la qual després hi haurà Tómbola. El dissabte 3, últim dia de festejos, es dedicarà la vesprada als més xicotets amb jocs populars, castell inflable i berenars; i a la nit un altre sopar de germanor amb discomòbil i tómbola.

El relleu en festes populars el pren la partida del Portitxol, que enguany són el cap de setmana del 10 i 11 d'agost. El programa d'actes comença el dissabte al migdia amb una novetat: l'escenificació de l'entrada de la murta, a càrrec de l'associació Amics del Cavall de Gata. Ja a la vesprada, a partir de les 18 hores, es viurà la trucada a la festa amb una cercavila pels carrers del Portitxol acompanyats de dolçaina i tabalet i després hi haurà un berenar per a tots. La vesprada seguirà amb l'actuació de “El Tio Blas” i la dansà de carrer a càrrec del Grup de Danses Portitxol. A la nit es compartirà un sopar de germanor en l'esplanada de la Creu del Portitxol i amenitzarà la vetlada i el ball l'orquestra Colors. El diumenge la festa prosseguirà al matí amb despertà musical, esmorzar popular amb sardines torrades i jocs populars i cucanyes per a xicotets i majors.