Els cursos de Música a l’Estiu baten el record d'inscripcions en la seua XXVIII edició

22 jul 2013 Més de 70 alumnes arribats d'Europa , Austràlia o Japó passen una setmana a Xàbia perfeccionant la seua tècnica amb mestres de prestigi

El curs internacional Música a l’Estiu comença avui a Xàbia la seua XXVIII edició amb una matrícula que bat tots els records. Més de 70 joves arriben aquesta vesprada a Xàbia des dels seus països d'origen per a passar una setmana perfeccionant la seua tècnica musical amb professors de gran prestigi com el oboista Thomas Indermühle,Vicens Prats (flauta), José Luis Estellés (clarinet), David Tomás Realp (fagot) i Will Sanders (trompa). Acompanyant als instrumentistes de vent tant en les classes com en els concerts estaran també els pianistes Eriko Takezawa i Amedeo Salvato. En tots els casos es tracta de músics amb una gran trajectòria tant en la docència com a nivell interpretatiu, que durant l'any ofereixen concerts per tot el món i que ara, de la mà de Música a l’Estiu, es poden escoltar a Xàbia, junts i en un ambient distès, en els recitals que ofereixen a les nits del curs, ha assenyalat l'edil de Cultura, Empar Bolufer. La regidora ha convidat a tots els veïns i visitants al fet que gaudisquen d'aquestes cites amb la música, a l'aire lliure i de caràcter gratuït, que comencen el dimecres a les 22’30 hores en la plaça del Conservatori, unes vetlades que complementen l'oferta cultural de l'estiu.

El director del curs, Thomas Indermühle, ha detallat el programa dels concerts que oferiran els professors, enguany dedicats a la música romàntica. Així, la nit del dimecres 24 de juliol el repertori serà a força de duets entre els concertistes de vent i piano, amb obres de Glinka, Chopin, Reinecke, Norbert Burgmüller i una adaptació de Verdi signada per Antonio Pascualli. Quant a la nit del dijous 25, s'interpretarà la Petite Symphonie per a vent de Charles Gounod, la marxa militar per a piano a quatre mans de Schubert i la Simfonia número 4 de Brahms completa, interpretada per un octet. Seran els millors alumnes vols les nits del diumenge 28 i dilluns 29 de juliol tanquen el cicle amb uns concerts amb programa encara per determinar. L'encarregada de l'organització de Música a l’Estiu, Pilar Fontalba, ha assenyalat que enguany hi ha hagut una gran demanda de músics interessats a participar en el curs, fins al punt d'haver de deixar gent fora per la falta d'allotjament. Hi haurà alumnes de pràcticament tota Europa (Espanya, França, Suïssa, Holanda, Alemanya, Itàlia, Dinamarca o Noruega) i d'altres països com Japó, Tunísia o Israel. En paraules de Fontalba, el curs internacional de Xàbia, amb 28 anys a les seues esquenes, és ja molt conegut a tot el món i molts dels alumnes dels primers anys, avui professors i solistes reconeguts, ho recomanen als seus propis alumnes com una experiència inoblidable, tant per l'aprenentatge com per l'ambient i les possibilitats de compaginar-ho gaudint de les platges i l'entorn. Els alumnes s'allotgen junts, excepte en alguns casos que han vingut acompanyats de les seues famílies. Indermühle s'ha mostrat molt satisfet perquè dels assistents al curs internacional, una tercera part arriba recomanada per amics i un altre terç repeteix, la qual cosa demostra que agrada. Música a l’Estiu enguany també compta amb sponsors, que els ha facilitat unes samarretes perquè tots els participants tinguen un record i que també pot servir per a publicitar-ho en els seus llocs d'origen.