L'Ajuntament de Xàbia demana ajuda a la Diputació per a rehabilitar el Central Cinema

31 may 2013 El Consistori sol·licita la declaració de zona catastròfica per als cultius arrasats aquesta setmana per la pedregà

L'Ajuntament de Xàbia va aprovar anit en ple sol·licitar dues subvencions a la Diputació Provincial d'Alacant perquè les incloga en els seus plans d'ajudes del 2014. La primera és per a la reforma del Central Cinema, una obra que suposarà la rehabilitació general de l'històric edifici situat en la plaça Germans Segarra Llamas. Tal com va explicar el regidor d'Urbanisme, Pere Sapena, el projecte respecta al màxim l'estructura i façana del cinema, renovant per complet la seua coberta i convertint el pati de butaques en desmuntable per a així poder albergar usos polivalents. L'obra està xifrada en 930.528 euros, dels quals 537.000 seran aportats pel Consistori en dues anualitats i s'espera que l'ens provincial contribuïsca amb altres 394.000. L'altra obra per a la qual Xàbia reclama ajuda al govern provincial és la rotonda entre les avingudes del Pla i Arenal, infraestructura valorada en 275.000 euros i per a la qual el Consistori sol·licita una subvenció de 120.000, és a dir, el 43% del pressupost total. En matèria d'urbanisme i obres, el ple també va aprovar el document refós del Pla General de Xàbia, que actualitza tota la cartografia i compila les modificacions que ha patit des de la seua entrada en vigor.

Quant a l'apartat econòmic, el Consistori va aprovar per unanimitat una moció de l'alcalde, José Chulvi, que reclama la modificació de la normativa recaptatòria en aspectes que faciliten a l'Administració local reclamar el pagament de tributs o de plusvàlues per compravendes a les persones que no tenen la seua residència principal a Xàbia. Aquesta mesura pretén millorar la gestió del cobrament perquè tots contribuïsquen al manteniment dels serveis. Un altre punt en matèria econòmica que va autoritzar el ple de forma unànime va ser una modificació de crèdits per valor de 265.668 euros; o repetir la licitació de dos llocs en el Mercat Municipal de Proveïments després d'inadmetre les propostes arribades en l'anterior subhasta i declara deserta la licitació. Ara torna a iniciar-se el termini per a licitar per un d'aquests llocs de venda que estan vacants en el mercat. En la sessió d'aquest mes també es va adonar de l'adscripció del nou regidor Antonio Torres al Grup Municipal de Compromís, que davant els últims canvis ha actualitzat els seus representants en les diferents comissions informatives. En l'apartat d'assumptes tractats per via d'urgència va destacar la moció presentada per l'edil d'Agricultura, Juan Luis Cardona, qui va elevar al ple els problemes originats per la pedra del passat dilluns en els cultius agrícoles del municipi. Cardona va revelar que, segons dades facilitades per AVA, la producció de taronges, raïm o olives ha resultat danyada en una mitjana del 90%. També hi ha pèrdues en l'hortalissa. És per açò que des de l'Ajuntament es va acordar de forma unànime sol·licitar les ajudes pertinents i la declaració com a zona catastròfica, així com va convenir a habilitar una oficina municipal per a ajudar i assessorar als agricultors damnificats en la tramitació d'assegurances i reclamacions. En el ple també es va aprovar per majoria la moció del PSPV en la qual es reclama la retirada de la nova llei d'Educació i el compliment de la Conselleria amb les necessitats educatives del municipi, a més de dues mocions presentades per Compromís en favor les víctimes de l'accident de metre de València i en suport dels homosexuals, transexuals i bisexuals davant la discriminació.