Amjasa aprova els comptes del 2012 amb més de 700.000 euros en beneficis

23 may 2013 L'empresa pública d'aigües engegarà una oficina virtual d'atenció al client

La Junta General d' Amjasa va aprovar per unanimitat els comptes definitius de 2012, que llancen uns beneficis de 707. 083 euros, uns resultats millors que el passat exercici que va tancar amb 138 336 euros en positiu. Les dades confirmen un canvi de tendència en l'empresa pública d'aigües, que segueix marcant-se com a objectius per a enguany accions i plans de millora de rendiment de la xarxa, contenció de la despesa i estalvi energètic i millorar la gestió del seu patrimoni.

Els bons resultats, que permetran invertir en millores de la xarxa, s'atribueixen a la millor explotació dels seus recursos, principalment la planta dessalinitzadora , amb un augment del 5’6% de la venda d'aigua als abonats(que representa 380.617 euros en facturació), un increment del 29% en la venda d'aigua a poblacions com Gata de Gorgos i Poble Nou de Benitatxell i un increment del 61% en la facturació dels serveis per nous contractes i millor gestió del cobrament. El conseller delegat, Josep Lluis Henarejos, va presentar les xifres a la junta (composta pel ple i presidida per l'alcalde, José Chulvi) i també va avançar un informe sobre el primer trimestre que augura uns resultats parcials similars als del mateix exercici en 2012. El responsable de l'empresa va avançar un increment en les vendes del 4’60% (que es tradueix en 66.717 euros) i un descens del 17’80% en les noves altes respecte al primer trimestre del passat any. Henarejos va titllar aquestes xifres de “circumstancials” posat que cada trimestre canvia la situació de les noves altes, com repercuteix les pluges en el nivell de vendes d'aigua. Entre les conclusions que dóna aquest primer període de 2013, es ressenya un augment en la compra de materials, com a comptadors d'aigua en estoc, necessaris per a assumir el bon ritme en el pla de canvi massiu que en 2012 va suposar la renovació de 2.055 comptadors i en aquest primer trimestre ja són més de 800 més.

El pressupost per a personal també ha augmentat entorn del 4’30% (14.860 euros) per la contractació temporal d'un tècnic informàtic, un encarregat de llegir els comptadors i una nova administrativa, seleccionats a través del Pla Jove. Quant a la despesa en Serveis Externs es manté l'el seu descens, en aquest cas del 4’82% (7.725 euros), seguint la tendència dels trimestres anteriors. Aquestes xifres permeten a Amjasa presentar un balanç comparatiu “en continu augment des de principis de l'any passat”, així com un Fons de Maniobra “cada vegada millor”, va indicar Henarejos. És concret, el compte de resultats presenta una petita millora del 1’98% (28.771 euros) respecte al primer trimestre de l'any passat. Altres aspectes que el conseller delegat va destacar en un informe va ser l'augment en les tasques administratives de canvi de titular i domiciliació; també pugen els recursos per fugides interiors, la qual cosa confirma la necessitat de les ajudes per als afectats i la possibilitat del pagament per ajornament que va consignar el Consell d'administració. Quant al manteniment, Henarejos va avançar que l'empresa pretén avançar-se als problemes realitzant tasques més a nivell preventiu i no tant de manteniment pal·liatiu. Donat que el registre d'incidències és mes clar, així com a l'augment de les obres de millora de xarxa que van escometent-se amb personal propi, s'espera millorar els baixos índexs de rendiment de la xarxa de subministrament en els pròxims trimestres significativament. En la junta d'ahir també es va presentar l'Oficina Virtual d'Atenció al Client, inclosa en el portal web en el qual l'empresa informarà de les seues novetats i de les incidències en la xarxa. En aquesta web els usuaris podran consultar el seu historial de factures, comparar els seus consums, actualitzar dades, sol·licitar un alta, donar la lectura del seu comptador o notificar una avaria. Aquesta millora va ser aprovada per unanimitat dels membres de la junta.