El Festival del Mar ofereix tres dies replets d'oci, gastronomia, esport i fira nàutica

21 may 2013 L'esdeveniment se celebra del 31 de maig al 2 de juny en el passeig de la Grava

L'Associació de Comerciants i Empresaris de Duanes del Mar i l'Ajuntament de Xàbia han desvetlat avui el programa d'activitats que envoltarà la 2ª edició del Festival del Mar, que tindrà lloc del 31 de maig al 2 de juny en el passeig marítim de la Grava, un nou emplaçament en què hi haurà més espai per als 30 expositors participants en la fira nàutica. Allí hi haurà figures de l'artista Toni Marí i una exposició sobre la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni. La presidenta de ACEAM, Yolanda Ponce, ha presentat aquest esdeveniment, que l'any passat en la seua estrena va collir molt bons resultats, i que té com a principal repte posar en valor el recurs natural del mar i totes les activitats que d'ell es deriven, a més d'atraure a veïns i visitants a la zona comercial i hostalera de Duanes de Xàbia.

Rodolphe Dupuis ha sigut l'encarregat de detallar les moltes activitats que es posaran a l'abast dels visitants des del migdia del divendres 31, quan s'inaugurarà l'esdeveniment amb la presència de les autoritats locals i l'esportista local Rafa Andarias, dues vegades campió d'Espanya de Vela Adaptada i triat padrí del festival. Dupuis ha assenyalat que el Festival girarà entorn de quatre eixos: la fira nàutica professional, un mercat nàutic de material seminou, demostracions, exhibicions, tallers, menús gastronòmics i atraccions i, finalment, una competició esportiva de surfsky. En la fira s'exposarà material nàutic (vaixells, pintura, il·luminació, veles, accessoris, llibreria, assegurances), material de surf, informació sobre lloguer de vaixells, escoles de windsurf, de wakeboard, vela i ski nàutic, escoles de busseig, excursions marítimes, moda i productes de bellesa. Quant al rastre hi haurà material de segona mà d'esports i activitats nàutiques (busseig, esquí nàutic, vela lleugera, creuer, surf, bodyboard, pesca, windsurf, kitesurf, antiguitats i objectes, etc...). En quan a les activitats complementàries hi haurà exhibicions de modelisme naval, rem, piragüisme, stand up paddle, flyboard, batejos del mar gratuïts, eixides gratuïtes amb l'embarcació de visió submarina de Mundomarino, tallers de tècniques de pesca i cabuieria; una exposició divulgativa i conferències sobre els taurons de les nostres aigües o cetacis, un concert de Inti Cardoso, visites guiades al Pòsit, desfilada de vestits de bany i roba eivissenca, un simulacre de salvament, xou cooking de cruet de peix, demostració de cocteleria, menús temàtics amb productes del mar en els restaurants de la zona i una ruta teatratlizada pel port.Finalment, es disputarà la 4ª prova de la XI lliga de Surfski Caiac de Mar de la Comunitat Valenciana 2013.

En definitiva, el Festival del Mar traurà al carrer i a l'abast de tots els visitants tota l'oferta d'esbarjo que ofereix la nostra costa, a més dels millors plats elaborats amb productes mariners, la moda més estiuenca i fins i tot tractaments d'estètica a base productes de mar, tot embolicat en concerts i diverses activitats culturals. El regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha convidat a visitar aquesta fira a tots els que gaudeixen de qualsevol de les possibilitats del mar i ha assegurat que aquest festival “promet convertir-se en un fort atractiu per a Xàbia” ja que a més del oci, gastromonía i esport que ofereix, també és un lloc on es pot fer negoci o contactes en el món de la nautica. Cardona ha aprofitat per a felicitar a l'associació d'empresaris del port i al grup de dones emprenedores que està impulsant-la.

Tota la informació i última hora sobre el festival es pot consultar en el blog http://festivaldelmarjavea.wordpress.com