El valencià Jorge Morrón guanya l'I Concurs Internacional de Piano Vila de Xàbia

08 may 2013 El portuguès Edgar Cardoso es porta el premi especial del públic

L'I Concurs Internacional de Piano Vila de Xàbia ha permès aquest cap de setmana descobrir i gaudir dels joves talents de la música que han participat en aquesta nova competició musical que, de la mà de la professora Nati Ballarín, arriba amb força per a contribuir a l'oferta cultural del municipi. Durant tres dies, quasi 30 participants han passat per l'escenari de la Casa de la Cultura, enlluernant als afeccionats que van poder assistir lliurement com a públic i també col·locant en destrets al jurat internacional encarregat de decidir els guanyadors. Després de les proves de selecció en les dues categories i la gran final, es va alçar amb el triomf el valencià Jorge Morrón Ivars, quedant en segon lloc el portuguès Edgar Dinis Cardoso i tercer Juan Francisco Martínez, músic arribat de Múrcia. Quant a la categoria juvenil, amb participants de 89 a 17 anys, va ser Pedro López Sala (Albacete) qui va obtenir el primer lloc. Francisco J. García Verdú (Elda) va quedar segon, mentre que José Songel Sanchís (Algemesí) i la xabiera Celia López Escribano, van compartir exaequo el tercer premi. El concurs també va lliurar una beca menció d'honor a Marta Garijo García i Evián Vázquez González, de 9 i 10 anys d'edat, mentre que el Premi especial del públic va ser per al portuguès Edgar Cardoso.
Altres guardons lliurats van ser el Premi Editorial Piles a la millor interpretació d'una sonata del Padre Soler, que ho van compartir Irene Cantos i Jorge Morrón, mentre que el Premi Especial Vila de Xàbia, per als millors músics locals, també ho comparteixen Celia López i Antonio Martínez.
El Concurs Internacional de Piano Vila de Xàbia, organitzat per la pianista i professora del Conservatori Nati Ballarín i la Casa d'Andalusia, en col·laboració amb la regidoria de Cultura, ha aconseguit un gran acolliment en la seua primera edició, en la qual s'ha pogut apreciar un gran nivell de concertistes i un espectacular concert d'obertura oferit pel belga Philippe Raskin.
Des de l'organització han volgut donar les gràcies a totes les empreses que han patrocinat el concurs i dotat els premis en aquests temps de dificultat econòmica.