Amjasa tanca 2012 amb 794.996 euros de superàvit que destinarà a inversions

15 mar 2013 L'hídrica segueix amb la seua labor pedagògica explicant als estudiants de secundària el procés de depuració de les aigües

El consell d'administració de l'empresa d'Aigües Públiques de Xàbia (Amjasa) ha conegut avui l'informe de gestió corresponent al quart trimestre de 2012 i que confirma el bon tancament econòmic l'exercici amb un superàvit de 794.996 euros, uns resultats més positius que l'any passat, quan els beneficis van ser de 138.336 euros. El resultat plasma la política d'estalvi en les despeses d'explotació i l'augment en les vendes d'aigua, així com la millora dels rendiments.
La xifra confirma el canvi de tendència en els comptes de l'empresa, que ha passat d'estar en moments crítics a tenir una situació totalment sanejada sense haver augmentat les tarifes, i permetrà a l'hídrica abordar noves inversions  enguany. Aquestes obres, com expliquen des del consell, es triaran sobre la base d'un ordre de prioritats marcat per les avaries més freqüents, encara que també s'encararan a millorar l'estalvi energètic en els bombaments i pous
L'informe de gestió detalla altres polítiques empreses per a millorar el funcionament de l'empresa i l'atenció al públic com la contractació d'un tècnic Informàtic que s'encarrega de la pròxima obertura d'una Oficina Virtual, així com de l'enviament de factures per i mail, la consolidació de la pàgina web i l'obertura d'una pàgina de facebook per a fer més fluïda la comunicació.
Un altre dels reptes que s'estan aconseguint és la millora en la gestió de cobrament endarrerit, ja que s'ha aconseguit recaptar 590.764 euros, la qual cosa juntament amb la contenció de les despeses ha permès a l'empresa de disposar de la liquiditat econòmic necessària per a no dependre del crèdit a entitats financeres que s'havia hagut de sol·licitar els passats anys.
També s'ha destacat la important acció de responsabilitat social de l'empresa: a nivell intern amb la formació de les seues empleats i a nivell de municipi i comarca on han sigut nombroses les col·laboracions i actuacions socials, signatura de convenis, patrocini d'activitats. En aquest sentit, Amjasa ha organitzat per al 22 de març i en el marc de la celebració del Dia Mundial de l'Aigua una conferència dirigida als alumnes de l'Institut Antoni Llidó per a explicar-los què és la depuració. Aquests estudiants també visitaran la planta EDAR de Xàbia.
En la reunió del consell celebrada avui també s'ha acordat encarregar un estudi tècnic del sistema d'enllumenat públic del municipi per a conèixer el seu estat i saber si l'empresa estaria capacitada per a assumir la seua gestió en el cas que així ho decidira la junta general.