El renovat passeig de l'Arenal de Xàbia s'obrirà aquest dissabte

14 mar 2013 L'Ajuntament i la Generalitat pacten la posada en servei de la zona davant l'interès turístic i la demanda ciutadana

L'Ajuntament de Xàbia assumirà a partir d'aquest dissabte l'ocupació del renovat passeig de l'Arenal , un tràmit administratiu que permetrà posar-ho en ús públic a temps per al pont de San José i la Setmana Santa. Els operaris treballaran avui demà en la retirada de les tanques, elements d'obres i la neteja del passeig perquè aquest cap de setmana siga a punt. Aquest matí, l'alcalde, José Chulvi, ha participat al costat de la direcció d'obra, a càrrec de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient, en la comprovació dels treballs, una supervisió detallada del lloc per a constatar que tot es troba en bon estat i arranjament al previst en el contracte. En aquest tràmit també han estat representants de la constructora (la UTE Rover Alcisa-Construred Obres i Serveis) i de la demarcació de Costes. A pesar que el projecte de Renovació Urbana del passeig no està totalment executat, solament resta acabar alguns detalls que no impedeixen l'ús i gaudi del passeig i els accessos a la platja de l'Arenal en condicions de seguretat i comoditat. És per açò que, ja que es tracta d'una zona d'interès turístic i atenent la demanda de la ciutadania de poder fer ús de la zona, el Consistori i la Conselleria han acordat l'ocupació efectiva i posada en servei del passeig en obres. Després d'aquest acord, l'Ajuntament assumirà la conservació i manteniment del passeig, la inauguració oficial del qual està prevista per al pròxim 5 d'abril i que comptarà amb la presència del tennista David Ferrer, a qui se li ha dedicat el passeig.

Des de l'Ajuntament es vol agrair la implicació de totes les parts implicades per a treballar de forma coordinada amb la finalitat d'evitar molèsties i aconseguir complir els terminis d'execució. La renovació del passeig de l'Arenal , inclòs en el Pla Confiança de la Generalitat i ha suposat al Govern Autonòmic una inversió de 2 milions d'euros, ha substituït el paviment per un altre més permeable format per peces hexagonals de gres ceràmic a manera de mosaic en tons blanc i un marró similar al de la pedra tosca. En la vora perimetral de la platja s'ha instal·lat un banc corregut, interromput per passos a la platja mitjançant rampes per a garantir l'accessibilitat. El muret serveix com a seient i de barrera a l'entrada d'arena i algues de la platja. A més s'ha renovat el mobiliari i disposat jardineres i bolardos que eviten l'accés rodat de vehicles no autoritzats al passeig. El pla també ha inclòs la renovació de l'enllumenat general del passeig per un altre amb millor eficiència energètica i que, a més del propi passeig, il·lumina la platja. Un altre detall del nou passeig és la una pèrgoles de fusta al costat d'una illeta verda creada per a separar el passeig de la zona d'aparcament existent i zones d'ombra i descans.