La Cursa No Competitiva de Xàbia espera a més de mil participants en la seua cinquena edició

21 feb 2013 Les dones del Club Llebeig organitzen aquesta activitat per a recaptar fons per a la lluita contra el càncer

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia, Empar Bolufer, ha presentat la programació commemorativa del Dia de la Dóna en la qual destaca la Cursa No Competitiva com l'activitat més multitudinària i simbòlica. Aquesta marxa solidària, organitzada per les dones del Club d'Atletisme Llebeig i que té caràcter benèfic, arriba el 10 de març amb la seua cinquena edició i convertida en un dels esdeveniments més participatius del municipi, que mobilitza a persones de totes les edats i condicions físiques que volen col·laborar en la lluita contra el càncer i mostrar el seu suport a tots els que pateixen aquesta malaltia. Des de la seua primera edició, cada any s'ha superat i enguany s'espera que siguen més d'1.000 els participants, entre els quals hi haurà figures de l'esport local com Nasio Cardona o Romà Bas.

Com ha explicat des del Llebeig Pepa Buigues, el dimecres 27 de febrer es començaren a vendre les samarretes commemoratives (a 4 euros) i mocadors solidaris (a un euro) en la pista d'entrenaments al costat del col·legi Graüll. Les voluntàries estaran de 17 a 19 hores fins al divendres 8 de març repartint fins a fi d'existències aquestes samarretes (la recaptació va destinada al 100% a l'associació espanyola de lluita contra el càncer) i també informant a aquells que vulguen fer donatius per a col·laborar amb la investigació científica. Des de l'organització han volgut deixar clar que aquesta marxa també està oberta a homes i que no és necessari estar inscrit per a participar, cosa que es pot fer be corrent, passejant o fins i tot espentant carrets amb xiquets. L'eixida serà a les 10’30 de la pista d'atletisme del col·legi Graüll i discorrerà en direcció al port per a tornar a acabar en la pista. Enguany s'ha pensat en les persones a les quals se'ls fa massa pesat completar la volta, que podran triar un recorregut més curt. Tant abans com després de la carrera, hi haurà estiraments, música dels Xirimitab’s i la Xaranga “Amb un parell de bemols”, un avituallament en el qual col·labora Masymas, activitats d'animació preparades per Creu Roja i una animada rifa amb els molts regals que han donat els comerços de Xàbia i altres municipis de la comarca, a més d'una zona amb expositors de material esportiu.

Teatre, recital i Pla d'igualtat

En quant a les altres activitats que ha preparat la regidoria d'Igualtat per a commemorar el Dia de la Dóna, l'edil Empar Boufer ha detallat que començaran el dijous 8 de març amb el teatre “La Família és fer-es”, un espectacle gratuït que tindrà lloc a les 20 hores en la Casa de Cultura. El dimecres 13 de març, a les 12’30 hores i en el saló de plens, es presentaran les conclusions del pla transversal d'igualtat entre homes i dones que ha realitzat l'Ajuntament i el divendres 15, a les 20 hores, hi haurà un concert- recital poètic a càrrec del guitarrista Paco Damas en el qual es llegiran poemes de dones. La programació per a març la tanca un taller de sensibilització sobre qüestions de gènere que s'impartirà el dimarts 26 a les 10’30 hores en el Centre Social. Les persones interessades a inscriure's poden cridar al 96 579 4142. Com ha recordat la regidora d'Igualtat, a més d'aquests actes commemoratius, el departament advoca per l'educació i la prevenció amb accions durant tot l'any, a més d'oferir un servei d'assessorament psicològic i jurídic a càrrec de la tècnic en Igualtat, Eugenia Bolufer.