L'Ajuntament Xàbia paralitza la devolució d'un préstec

20 feb 2013 Es tracta del finançament que es va rebre en 2009 per a habilitar les noves oficines del Portal del Clot i canalitzar el barranquet del Freginal

La Corporació Municipal ha acordat avui en un ple extraordinari deixar sense efecte l'acord pres al desembre de 2012 pel qual l'Ajuntament convenia retornar parcialment un préstec del Fons Financer de l'Estat per a la Modernització de les Infraestructures Turístiques (FOMIT). Aquests diners es va concedir en 2009 per a pagar la canalització del barranc del Freginal (2’4 milions) i l'habilitació del nou edifici per a dependències municipals del Portal del Clot (3’2 milions). Mentre que la primera de les obres públiques si s'ha executat, el govern local va considerar que la situació econòmica actual no era l'adequada per a emprendre el segon d'aquests projectes de manera prioritària i vist que al maig expirava el termini per a escometre l'obra, es va acordar retornar els més de tres milions del préstec que no s'han gastat. No obstant açò, hi ha nous condicionants que han fet al Consistori replantejar-se aquesta decisió, entre ells, que no ha prosperat cap acord per a explotar l'edifici municipal sota concessió i que retornar el préstec sense haver-ho utilitzat comporta uns interessos majors que si efectivament s'inverteix en obra pública.

A més, en una recent reunió amb responsables del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, des de Xàbia es va plantejar la possibilitat de prorrogar en dos anys l'execució d'aquestes obres i fins i tot que els diners puga utilitzar-se indistintament per a l'edifici municipal o per a dur a terme una ampliació de l'obra en el Freginal que permeta urbanitzar la zona. Des del Ministeri es va rebre una resposta positiva a aquestes pretensions pel que ara es paralitza la devolució del préstec per a, almenys, poder estudiar amb més detalle les noves possibilitats. I és que, com ha explicat l'alcalde, José Chulvi, és necessari pensar amb més temps i profunditat el futur de l'edifici municipal del Portal del Clot, en el qual l'Ajuntament de Xàbia ja ha invertit sis milions d'euros i que, a dia d'avui, segueix tancat i deteriorant-se sense haver sigut utilitzat. Máxime quan el Consistori, dins de la seua política per a reduir despeses, està acabant amb les oficines municipals en locals llogats i resituant als departaments, per la qual cosa hi ha “una major demanda de nous espais i no podem tancar-nos a plantejar una utilitat a un edifici com el qual tenim tancat” ha assenyalat Chulvi. No obstant açò, l'alcalde ha garantit que no hi ha cap decisió presa sinó que abans hi haurà un debat seriós i sustentat, com han reclamat regidors com Juan Planelles. La proposta s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (PSPV, Xàbia Democràtica i Ciutadans per Xàbia) i el suport de Bloc-Compromís i els edils no adscrits Eduardo Monfort i Rosa Cardona; per la seua banda el PP i els edils Juan Planelles i Paco Catalá han votat en contra.