Un artista belga ensenyarà a Xàbia a pintar com Sorolla

05 feb 2013 Els cursos de pintura de Marc Meyer atrauen a afeccionats de tota Europa

El regidor de Turisme de Xàbia, Antonio Miragall, ha volgut recolzar un nou curs de pintura oferit en el municipi per l'artista Marc Meyer, un pintor belga establit des de fa anys en el municipi i que es mostra disposat a ensenyar les tècniques de Joaquín Sorolla. El regidor ha mostrat el seu suport a aquesta iniciativa en tant que ajuda a promocionar turísticament el municipi com a destinació cultural i a més, perquè se cenyeix en la figura de Sorolla, un pintor que va estar molt vinculat a la vila, els paisatges de la qual i llum va plasmar en molts dels seus llenços; alguna cosa pel que “a Xàbia li estem immensament agraïts” ha assenyalat Miragall.
El professor d'aquest peculiar curs ha indicat que està dirigit a tots aquells que els interesse la pintura impressionista, tinguen o no experiència prèvia. I és que, segons ha detallat Meyer, la tècnica de Sorolla és alguna cosa molt especial ja que és amb tres únics colors, pinzells extra llargs i fórmules per a pintar esquemàticament en l'exterior i ja centrar-se en els detalls més tard.
A més de les sessions de classe, que seran en el seu taller i enfront del litoral que va captivar en el seu moment a Sorolla, també s'ha planejat una excursió a València per a visitar exposicions que continguen quadres del pintor valencià o d'Ignacio Pinazo.
Meyer també es planteja muntar una petita exposició especial per a ambientar el taller amb objectes i esbossos del pintor i la passada de la pel·lícula Cartes de Sorolla.
Els cursos s'han planificat des d'abril a novembre per nacionalitats. Així, a l'abril està dirigit a holandesos i britànics, al maig a espanyols, a l'octubre a alemanys i al novembre a francesos. I és que, segons l'artista, la figura de Sorolla és molt coneguda fora de les nostres fronteres i amb ella, Xàbia com un dels seus llocs preferits per a pintar.
Per a més informació poden visitar la web del projecte: http://www.paintinglikesorolla.com/