Xàbia reivindica la seua identitat pròpia en Fitur a força de tradició i gastronomia

05 feb 2013 El municipi aposta per iniciar una nova estratègia de promoció a nivell comarcal

El regidor de Turisme de Xàbia, Antonio Miragall, ha fet balanç de l'assistència del municipi a la fira de turisme de Madrid, Fitur, en una edició en la qual s'ha superat un canvi molt important en l'estructura i fórmula de participació, ja que s'ha passat de tenir un stand propi a integrar-se dins de la Costa Blanca. Per a Miragall, aquest canvi obligat pels temps que corren “ens permet guanyar identitat com a comarca” i promocionar a Xàbia dins d'un entorn global que és molt ric.
En aquest sentit, l'alcalde, José Chulvi, ha apostat perquè són els municipis costaners els qui actuen de locomotores per a vendre la Marina Alta a nivell turístic i aconseguir que “els que ens visiten no pensen a passar d'un poble a un altre sinó a recórrer una zona comuna que ofereix no solament en sol i platja, sinó paisatge, gastronomia i cultura”.
Tant Chulvi com Miragall han coincidit que l'experiència dins del stand de la Costa Blanca és “com tot, millorable”; però han afegit que la prenen com “un punt de partida possitiu” en aquesta nova aposta d'acord amb els temps d'austeritat.
En aquest punt, el regidor de Turisme ha recordat les accions que es van dur a terme per a no perdre la identitat pròpia i demostrar la singularitat de la vila, com l'exhibició de cuina a càrrec de l'Agrupació de Restauradores de Xàbia (ARX) que va mostrar com preparar un cruet de peix i va repartir 1300 racions entre els espectadors o els balls del Grup de Danses Portitxol, els qui van portar la tradició festiva de Xàbia fins a Madrid.
Aquestes accions, unides a la contractació de dues tanques publicitàries amb la imatge de David Ferrer en el metre de Madrid (en parades com Callao per la qual passen més de 350.000 persones en un mes) i les dues rodes de premsa en les quals es va presentar la marca gastroxabia i la Nit dels Focs com a festa d'Interès Turístic, completen la promoció en la capital del país i complementen al treball de camp que tant el regidor com el personal del departament ha realitzat en la fira, amb contactes amb persones interessades a invertir en el municipi o empreses de promoció online com muchoviaje, trivago o minube, o especialitzades en xarxes socials.
En aquest sentit, l'alcalde ha destacat la sort que té Xàbia de tenir un regidor com Miragall “qui coneix molt bé el sector i sap com moure's en aqueix tipus de fires”. Així mateix, Chulvi ha volgut agrair a l'ARX i al Grup de Danses Portitxol l'esforç d'alçar-se matí i pujar-se a un autobús amb anada i volta el mateix dia “per a demostrar que, a més del sol i platja pels quals som coneguts, a Xàbia tenim molt més que oferir”.
Ara, el municipi es dirigeix al mercat estranger amb la participació en les fires de Moscou i Gotteburgo, a més de la de Riga (Letònia) en la qual també podrà portar material gràcies a la col·laboració de l'ambaixada.
Una altra iniciativa en matèria turística és l'acord de col·laboració amb l'empresa hotelera més potent d'Escandinàvia, RICA, pel qual s'oferiran paquets vacacionals als seus més de 3.000 empleats.