Xàbia organitza una jornada d'igualtat en la qual analitzarà les conseqüències de la crisi en els drets de la dona

04 feb 2013 El divendres hi haurà un espectacle de teatre clown amb Virginia Imaz, que portarà a escena l'obra “Molèsties Clowniques”.

El departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia juntament amb la Xarxa de Dons de la Marina Alta ha organitzat una jornada per a la igualtat que aprofundirà en la situació que travessen els drets de les dones en els temps de crisis. L'activitat, en la qual també col·labora la UNED de Dénia, es desenvoluparà el dissabte 9 de febrer en la Casa de Cultura. La vespra a la vesprada, divendres 8 de febrer, hi haurà un espectacle de teatre clown amb Virginia Imaz, de la companyia Oihulari Klown, que portarà a escena l'obra “Molèsties Clowniques”. La representació és a les 20 hores també en la Casa de Cultura i la seua entrada és lliure i gratuïta fins a completar aforament. Les conferències i col·loquis seran ja el matí del dissabte, a partir de les 10 hores. En elles participaran dones que han jugat un paper significatiu en la consecució de drets com és el cas d'Emilia Caballero, advocada, cofundadora de l'associació Dons Juristes i adjunta al Síndic de Greuges o María Luisa Moltó, doctora en economia, catedràtica d'Anàlisi Econòmica i directora d'un master sobre polítiques d'igualtat. La jornada es tancarà amb un col·loqui obert als assistents. Tant des de la regidoria d'Igualtat, que dirigeix Empar Bolufer, com la Xarxa de Dons conviden a participar d'aquesta jornada a dones i homes defensors de la igualtat, els drets humans, laborals, sanitaris, educatius i compromesos en la lluita contra les mesures negatives que, amb l'excusa de la crisi econòmica, s'estan adoptat contra la societat del benestar, la justifica social i els drets que tant han costat aconseguir.

Programa

Divendres 8 de febrer (Casa de Cultura)

-20 hores: Espectacle teatre clown “Molèsties *Clowniques” amb Virginia Imaz, de la companyia Oihulari Klow.

Dissabte 9 de febrer (Casa de Cultura)

-10 hores: Acte d'obertura, presidit per l'Alcalde de Xàbia.

-10:30 hores: Ponència “ La dona i l'estat del malestar”, Emilia Caballero (Advocada, cofundadora A. Dones Juristes, Adjunta 1ª Síndic de Greuges).

-11:40 hores: Descans, cafè.

-12 hores: Ponència "Impacte de gènere de la crisi econòmica global", Maria Luisa Moltó (Doctora en Economia, catedràtica de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica, directora del Master en Gènere i Polítiques d'Igualtat, ha sigut directora de l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona).

-13:10 hores: Col·loqui

-14 hores: Clausura