Xàbia dóna protagonisme a la seua gastronomia i tradicions per a mostrar-se en Fitur

23 ene 2013 David Ferrer cedeix la seua imatge per a promocionar el municipi a les estacions de metro de Madrid

El departament de Turisme de Xàbia ha presentat el material i accions promocionals amb les quals participarà en la Fira Internacional de Turisme a Espanya (Fitur), que es desenvoluparà la setmana vinent a Madrid i en la qual, per primera vegada en molts anys, Xàbia s'integrarà dins del stand de la Costa Blanca.
En la presentació d'avui, el regidor Antonio Miragall ha estat acompanyat per l'alcalde, José Chulvi, i el diputat provincial de Turisme, Joaquín Albadalejo, qui ha volgut així mostrar el seu suport a el “canvi d'estratègia d'aquest municipi i el que simbolitza per a tota la província”.
Com ha explicat el responsable del turisme de Xàbia, enguany el municipi desplegarà dues grans accions promocionals en les quals es mostrarà el producte gastronòmic i la festa com a representació de la cultura i tradicions.
La primera d'elles serà la presentació de la marca i concepte “gastroxabia”, que inclou un catàleg que mostra els productes autòctons i plats que singularitzen la cuina local. Per a reforçar aquest producte, un grup de cuiners de l'Associació de Restauradors de Xàbia es desplaçarà el diumenge a Fitur per a realitzar un "show cooking” en el qual prepararan un cruet de peix que després podran degustar els espectadors.
L'altra posada en escena serà sobre la festa i tradicions, amb la passada d'un video sobre la Nit dels Focs, declarada Festa d'Interès Turístic Local, i una exhibició de balls regionals a càrrec del Grup de Danses Portitxol. Tant els ballarins com els restauradors aniran a Fitur a bord de l'autobús que Turisme té retolat amb imatges de la vila.
Com ha apuntat Miragall, la promoció de tots dos productes es reforçarà amb el sorteig a través de xarxes socials d'estades hoteleres en El Rodat i el Parador durant esdeveniments gastronòmics com són Xàbia al plat mariner o el Festival Internacional; També es rifará una estada en l'hotel Costamar per a la Nit dels Focs de Sant Joan.
Un altre dels pilars en els quals descansarà la promoció d'enguany a Madrid serà la instal·lació durant un mes de dues grans tanques publicitàries en les parades de metro de Plaça Castella i Callao i per a les quals el conegut tennista David Ferrer ha cedit desinteressadament la seua imatge. Tant el regidor de Turisme com l'alcalde, José Chulvi, han agraït la predisposició i ajuda de l'esportista, al que han volgut felicitar per la seua victòria número 500 i la seua quarta plaça en l'ATP.
Quant al material que s'estrenarà el Fitur, a més de la guia Gastroxabia hi haurà un altre nou fullet de paisatge, platges, oci i naturalesa que s'ajusta ja a la imatge corporativa de la Costa Blanca com a fórmula perquè la gent que no coneix Xàbia puga situar el municipi més fàcilment. En aquest sentit, el Diputat Joaquín Albadalejo ha afegit que aquest material respecta l'autonomia i gustos de cada població al mateix temps que permet entrar en les dinàmiques de promoció conjunta que lidera la diputació. El diputat ha felicitat al departament municipal per la seua aposta pel producte gastronòmic i l'hostaleria com a forma de generar activitat econòmica. Finalment, Albadalejo ha assenyalat que Xàbia es beneficiarà de les ajudes econòmiques com la qual el patronat Costa Blanca ofereix per a cobrir els costos de tenir un informador turístic en la fira.

Consens
L'alcalde ha tancat la presentació mostrant el seu convenciment dels bons resultats d'aquesta nova estratègia i fórmula de col·laboració i cooperació, ja que a més d'optimitzar els recursos permet estar identificats en la Costa Blanca i tenir un contacte fluït amb el patronat, del que ha destacat la seua bona predisposició i atenció a les demandes de Xàbia a l'hora de cobrir les seues necessitats com a municipi turístic.
Chulvi ha volgut ressaltar la participació ciutadana, a través de fòrums i el Consell de Turisme, en totes les decisions que s'han pres en matèria turística i recalcar que el producte gastroxabia té la seua base en els fòrums del Pla Estratègic. Finalment, el regidor ha agraït la col·laboració de  l'ARX i del Grup de Danses Portitxol en la fira d'enguany i ha mostrat el seu desig que cada vegada “hi haja més gent que ens conega, ens identifique i ens visite”.