La repavimentació del passeig de l'Arenal de Xàbia estarà acabada en Pasqua

21 ene 2013 L'alcalde ha destacat la coordinació en aquesta obra pública per a minimitzar les molèsties a empresaris i usuaris

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha acompanyat avui al secretari autonòmic d'Infraestructures i Transport, Victoriano Sánchez-Barcáiztegui, en la seua visita a les obres de renovació urbana del passeig de l'Arenal. Junt amb altres regidors com Oscar Antón, Paco Torres o José Luis Genovés i responsables de l'empresa contractista, han supervisat l'avanç dels treballs i el resultat de la pavimentació del sòl.
El responsable de l'obra ha confirmat que l'execució avança segons els terminis previstos i ha explicat alguns detalls dels acabats del projecte, com la construcció d'una illeta amb pèrgola que oferisca una zona d'ombra per a descansar i servisca de separació entre la zona sud del passeig i l'aparcament. També es renovarà l'enllumenat amb nous fanals amb tecnologia led, es crearà un acabat amb pedra tosca en l'extrem sud del passeig i se substituirà l'antic mur per un banc corregut amb accessos a la platja i mòduls que serviran com a seient i barrera a l'entrada d'arena.
En quan al paviment, de ceràmica rugosa per a evitar que siga relliscós, també ha sigut sotmès a nombroses proves per a constatar que suporta el pas dels vehicles de servei i que té una fàcil neteja.
L'alcalde ha mostrat la seua satisfacció en veure l'avanç de les obres que, si no hi ha imprevists d'última hora, estaran llestes per a Pasqua. Chulvi ha qualificat la millora en el passeig de “veritablement necessària i important per a la imatge turística de Xàbia” i ha recordat que ha sigut reclamada pel empresariat de la platja durant quasi 25 anys.
El primer edil ha volgut també destacar la bona coordinació i col·laboració entre la Conselleria d'Infraestructures, l'Ajuntament i la constructora (UTE Rover Alcisa-Construred Obres i Serveis) per a limitar les molèsties a comerciants i usuaris d'una obra que es desenvolupa en espai públic. Així mateix, ha apuntat Chulvi, també s'ha mantingut un contacte continu amb els empresaris per a garantir l'accés als negocis.
Per la seua banda, Sánchez-Barcáiztegui, ha coincidit que aquesta obra “millorarà i donarà l'aspecte i qualitat que es mereix al passeig de l'Arenal, una de les zones més importants de Xàbia i una de les platges més importants de la Comunitat”. El secretari autonòmic d'Infraestructures i Transport també ha assenyalat que l'obra estarà llista per a Setmana Santa i pasqua, i ha recordat les altres obres desenvolupades dins del Pla Confiança en el municipi, com són la construcció d'una nova biblioteca en el port i l'asfaltat de més de 30 quilòmetres de carrers.