Xàbia estarà per primera vegada en la fira de turisme de Moscou

07 ene 2013 El municipi també es promocionarà en Fitur i en els principals esdeveniments del mercat nòrdic i dels Països Baixos

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Xàbia ha aprovat avui el calendari de fires proposat pel departament de turisme. Com a màximes novetats, Xàbia assistirà enguany als esdeveniments promocionals de Moscou (Rússia) i Göteborg (Suècia), tractant així d'obrir-se pas en dos mercats clarament emergents. En tots dos casos, es desplaçarà únicament un treballador municipal i s'assistirà conjuntament amb la Costa Blanca.
Com indiquen des de la regidoria que dirigeix Antonio Miragall, Rússia és el país europeu de major creixement en emissió de turistes, els qui a més es caracteritzen per un poder adquisitiu bastant alt i una considerable propensió al consum. Els russos cerquen destinacions de sol i platja no massificades i prefereixen allotjar-se en cases vacacionals, per la qual cosa el municipi encaixa en els seus gustos.
L'altre mercat en el qual Xàbia cerca el seu lloc és el nòrdic i per a açò estarà en la fira de Göteborg. En els últims anys, els nòrdics han multiplicat les seues estades a la Comunitat Valenciana, que és una de les seues destinacions preferides. Els turistes arribats dels països nòrdics són els que més gasten en els seus viatges i cerquen hotels d'alta qualitat.
La tercera de les fires de caràcter internacional en la qual estarà Xàbia s'inaugura aquesta mateixa setmana en Utrecht (Holanda), des de la qual es pretén vendre la imatge promocional als residents als Països Baixos.
Quant als dos esdeveniments a nivell nacional en els quals s'estarà present està Fitur, on per primera vegada s'assistirà conjuntament sota la marca Costa Blanca.
Davant aquesta nova situació, la regidoria de Turisme juntament amb els empresaris del sector, estan preparant accions promocionals diferenciadores i que produïsquen un major impacte als visitants i ajuden a transmetre l'essència, recursos i tradicions de Xàbia.
Finalment, el municipi estarà en la fira de Cocentaina, un esdeveniment al que ja es va assistir en 2011 i que el departament considera molt productiu a l'hora de reforçar la imatge entre els propis valencians, un col·lectiu molt adequat per a gaudir de Xàbia i els seus productes de finalització de setmana.
Com ha indicat el regidor responsable de la política turística, després d'analitzar les tendències actuals, l'Ajuntament ha descartat fires a les quals s'ha assistit ja durant molts anys i ha decidit substituir-les per unes altres que considera més estratègiques per al desenvolupament del sector. Miragall ha recordat que el seu departament treballa conjuntament amb el Consell de Turisme en el qual els empresaris aporten les seues idees, coneixements i experiència.