Amjasa presenta un balanç de gestió positiu a la seua junta general

21 dic 2012 L'empresa pública canvia els seus estatuts per a poder assumir més serveis

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia AMJASA va celebrar ahir una junta general en la qual el conseller delegat, Josep Lluis Henarejos, va presentar l'informe de gestió de l'exercici que ara acaba. A falta de la liquidació general de l'any, que es podrà tenir llista al març, l'empresa pública va presentar una estimació de resultats que confirmen el canvi de tendència en els comptes de l'empresa, que ha passat d'estar en moments crítics a tenir una situació totalment sanejada sense haver tocat les tarifes.
Henarejos va explicar que amb aquesta gestió a força de reducció de despeses i millorar en el cobrament s'ha pogut destinar en enguany 693.221 euros a inversions, la major part a obres de millora de la xarxa; a més va esmentar els grans avanços en la gestió de cobrament endarrerit, que s'ha aconseguit reduir a la meitat. També va parlar de la formació que ha rebut el personal i de l'estratègia que s'està duent a terme per a presentar l'empresa a la societat local com una cosa propi i a valorar.
Un altre dels punts del dia va ser la modificació dels estatuts de l'hídrica, que també té potestat per a encarregar-se d'altres serveis com la gestió de residus. A partir d'ara, s'amplia encara més el seu objecte social i a més de l'aigua i la brossa, podrà exercir com a consultora d'assumptes relacionats amb l'eficiència energètica, encarregar-se de la gestió d'equipaments i estacionaments municipals o dissenyar instal·lacions elèctriques, energètiques i de gas. Com va matisar l'alcalde i president de l'empresa, José Chulvi açò no significa que AMJASA tinga intenció d'assumir ara cap servei públic més, sinó que en el cas que li les circumstàncies ho aconsellaren, estaria legalment preparada.
El canvi va ser aprovat per unanimitat, així com les bases per a contractar les que es realitzen tots els anys als comptes. L'últim punt de la junta va ser l'acceptació del cessament del conseller per Compromis, que serà substituït per Rafael Bolinches