Xàbia dedica el passeig de l'Arenal al tennista David Ferrer

17 dic 2012 José Ramón Devesa, premi Maurice Cheutin pel seu treball en la promoció de l'esport local

La gala de l'esport de 2012 a Xàbia, celebrada ahir diumenge, va tenir al tennista David Ferrer com a especial protagonista. El de Xàbia, recentment nomenat millor tennista de l'any per la premsa especialitzada, va arribar a l'esdeveniment anual de l'esport en el seu municipi natal amb la seua millor temporada a la butxaca i va dedicar als seus veïns el seu títol del màster 1000 a París i les seues victòries en la Copa Davis. Després d'agrair l'afecte que sempre rep en el seu poble, Ferrer va tenir unes paraules d'ànim per a tots els esportistes reunits en el Palau d’Esports i els va animar a mantenir l'esforç i les ganes per a seguir evolucionant en les seues disciplines.
Després d'arreplegar un diploma i una placa de record amb la felicitació de l'Ajuntament, el tennista es va portar una altra sorpresa. I és que l'alcalde, José Chulvi, va desvetlar que el pròxim ple s'aprovarà, com ja s'ha fet en una comissió prèvia, dedicar a l'esportista més internacional del municipi un dels passejos més turístics de Xàbia: El passeig de l'Arenal, fins ara Amanecer d'Espanya, passarà a cridar-se Passeig del tennista David Ferrer.
Un altre dels moments més emotius de la gala va ser l'anunci del distingit amb el premi Maurice Cheutin, amb el qual es reconeix una forma de vida lligada a l'esport, a la seua promoció i a la difusió en la localitat entre els joves i no tan joves. El guardó és per a José Ramón Devesa Major, qui des de principis dels anys 90 ha estat vinculat a l'atletisme popular, tant com a corredor com en el Club Llebeig.
El gruix de la gala va ser el reconeixement públic a quasi 40 xabieros que han obtingut un diploma i placa acreditativa com a “millors esportistes del 2012” per, com a mínim, haver aconseguit un títol de subcampió autonòmic: Van encapçalar la llista Xavi Torres (Futbol), Rafa Andarias (vela) i Romà Bas (basket), tres professionals de l'esport que no van poder assistir a la gala per compromisos amb els seus equips i van estar representats per les seues famílies. Després, van ser guardonats Teresa Caballer (golf), Ignacio Cardona “Nasio” (atletisme), Natalia Cholbi (gimnàstica rítmica), Ana Cardona (gimnàstica rítmica) Laïssa El Hamli (gimnàstica rítmica), Carla Herrero (golf), Rosanna Chorro,(muay thai), Rebeca Jiménez (escacs), Salina El Hamli (gimnàstica rítmica), Vanessa Llobell (atletisme), Alba Bisquert Bover i Andrea Lucas López (gimnàstica rítmica), Mouna Chakkour El Fahsi (bàdminton), Juan Ayuso Pesquera (ciclisme), Luis Simó Catalá (ciclisme), Siro Piña Cardona (atletisme), Carla Montealegre Pardo i Paula Campo Jiménez (gimnàstica rítmica), Aitana Martínez Serrat (gimnàstica rítmica), Ana Ribes Ivars (gimnàstica rítmica), Mateo del Castillo Oyola (ciclisme), Miguel Ángel Boronat Signes (ciclisme), els equips absoluts masculí i femení del Club de Tennis Xàbia, i una gran representació de lluitadors en Muay Thai com Alex Bundock García, Francisco Prats Junquera, Mairen Rendon, Sara Schmitt, Eduard Buga, José Manuel Horcajada, Connor Watkings, Miguel Pérez, Alejandro García i Lee Anderson. Van tancar l'àmplia llista d'esportistes d'èxit Vicente Serrat León (slot), i l'equip de Rui Cabaço i Juanjo Llidó (ral·lis).
La gala, presentada per César Rodríguez i Jana Zaragoza, va estar amenitzada pels balls de les alumnes de l'estudi En Danza i es va tancar amb els discursos del regidor d'Esport, Juan Luis Cardona, i l'alcalde, José Chulvi.