Xàbia Històrica s'alia amb l'Ajuntament per a oferir una completa programació de nadal

12 dic 2012 Música, activitats per a xiquets i una nit de compres i tapes protagonitzen unes festes en les quals es recuperen les campanades en la plaça de l'església

El municipi de Xàbia se submergeix de ple en el nadal gràcies a una variada programació que han planificat els departaments municipals de Cultura i Festes al costat de l'associació comercial Xàbia Històrica. La primera cita d'aquest calendari nadalenc és aquest mateix divendres a la vesprada, amb una sessió especial de contacontes per a xiquets en la qual es narraran històries de nadal. Aquesta començarà a les 18 hores en la biblioteca pública i donarà pas a un concert extraordinari de nadal en l'església del port en el qual actuaran el Centre Artístic Musical, el Grup Polifònic Ars Nova i l'Orfeó de Xàbia.
El dissabte, la música nadalenca tindrà un enfocament més tradicional amb el concert del Grup de Danses Portitxoll i la Rondalla que a partir de les 20 hores s'oferirà en el Convent de les Agustines. També en la parròquia del Loreto, a partir de les 21 hores, hi haurà un recital amb caràcter benèfic per a ajudar a Càrites a càrrec del cor Montgó Chorale. Els concerts prossegueixen durant la setmana vinent: el dilluns 17 de desembre a les 19 hores en el Conservatori s'ofereix una audició de conjunts instrumentals i el divendres 21 a la vesprada, primer l'associació de jubilats Amanecer i després la Colla Xirimitab’s recorreran els carrers del Centre Històric interpretant nadales.
Si la música és important en aquesta programació, també ho són les activitats dedicades als xiquets. En aquest sentit, el dissabte 21 de desembre l'associació Xàbia Històrica ofereix un dia dedicat a ells. De 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores hi haurà inflables i jocs familiars gegants en la Placeta del Convent. Ja a la vesprada, a partir de les 18 hores, Papà Noel visitarà la plaça de Baix per a arreplegar les cartes dels xiquets i a la nit, un nou concert nadalenc amb la banda de música, el Polifònic Ars Nova i l'orfeó omplirà l'església de Sant Bertomeu.
El diumenge 23 de desembre, la diversió arriba de la mà de l'esport amb la Carrera Popular Ciclista del Pavo, que eixirà a les 10 hores de la placeta del Convent.
Passats els dies centrals de les festes, l'oci i les compres tornen de la mà amb la “Shopping Night” en el Centre Històric, una vetlada amb tapeo, ambientació en els carrers i tendes obertes fins a la mitjanit.
També a iniciativa de l'associació de comerciants, la plaça de l'església tornarà a ser un lloc on rebre l'any nou amb la celebració de les campanades. El col·lectiu comercial repartirà raïms i cava als primers 200 veïns que s'acosten disposats a canviar d'any en el centre de la vila.
La programació nadalenca es tancarà amb els actes de recepció i desfilada dels reis mags, que arribaran el cinc de gener a les 17 hores al port amb els seus vaixells per a després participar en la cavalcada.

Sorteig de Xàbia Històrica
Així mateix, l'agrupació comercial ha engegat un concurs promocional anomenat “les 11 pagues extra de Xàbia Històrica” que ofereix 1.500 euros en premis: un de 500 euros i altres 10 de 100 euros entre tots els seus clients que realitzen compres al llarg d'aquest mes de desembre i fins a reis. El sorteig dels bons, canviables per compres en els comerços associats, es realitzarà el 8 de gener en el Mercat Municipal. Aquesta campanya de premis se suma a la de “agraïment de confiança” que va començar fa uns dies en els comerços associats, que ofereixen als seus clients descomptes i comoditats de pagament.