El nou passeig de l'Arenal de Xàbia es pavimentará amb ceràmica valenciana

29 nov 2012 L'execució de l'obra es manté dins dels terminis previstos

L'alcalde, José Chulvi, i els regidors d'Urbanisme i Obres, Pere Sapena i Paco Torres, han estat aquest matí en les proves de materials que s'utilitzaran en la reforma del passeig de la platja de l'Arenal. Els encarregats de l'obra han mostrat als responsables municipals i a un representant dels empresaris de la platja una mostra del paviment proposat, un mosaic de ceràmica en tons arena fabricat per una coneguda taulellera valenciana. Així mateix, aquest material s'ha sotmès a proves de resistència davant abocaments i altres possibles agressions atès que s'emprarà en un espai públic prop del mar i amb molta afluència de gent.
Un altre dels materials que s'ha pogut veure avui són els bancs de pedra massissa blanca que serviran com a seient, tant a l'altura del passeig com des de l'arena, i de separació entre la zona urbana i a platja. Aquest muret s'ha plantejat com a banc corregut, interromput per diferents passos a la platja mitjançant rampes per a garantir l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.
Els responsables municipals s'han mostrat satisfets amb el resultat dels materials proposats, que si segueix el ritme actual de l'obra començaran a col·locar-se a la fi de desembre. I és que, segons ha confirmat l'alcalde, l'execució del projecte està avançant segons els terminis previstos, que marcaven que el gruix de l'obra estaria acabada Setmana Santa.
L'alcalde ha aprofitat per a assenyalar que, tal com es va sol·licitar a l'empresa adjudicatària, la reforma del passeig s'està realitzant per trams de manera que l'accés als restaurants i tendes de la platja està garantit en tot moment, minimitzant així les molèsties que comporta una obra com la qual s'està duent a terme en primera línia de platja. Chulvi ha insistit en la bona predisposició i fluïda col·laboració que s'està mantenint des del principi amb la Conselleria d'Infraestructures, qui finança aquest projecte triat per l'Ajuntament de Xàbia dins de la línia de subvencions del Pla Confiança.