Amjasa recolza econòmicament el projecte d'agricultura local Terra Xàbia

20 nov 2012 L'associació agrícola correspon a l'ajuda realitzant uns estudis que serviran per a iniciar el pla per a reutilitzar les aigües depurades

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, AMJASA, ha arribat a un acord de col·laboració amb l'associació pel foment de l'agricultura local “Terra Xàbia”, que rebrà una subvenció de 4.000 euros a canvi de fer-se càrrec d'uns estudis bàsics per al pla de reutilització de les aigües depurades que ara s'aboquen al mar, una pràctica insostenible amb la qual l'empresa pública vol acabar.
Amb aquest conveni, l'hídrica comença a treballar en el que considera un objectiu “prioritari”, la futura implantació del cicle integral de l'aigua i, al mateix temps, mostra el seu suport a l'agricultura com un sector productiu “indispensable en l'economia del municipi i eix vertebrador del seu paisatge”.
Amb el suport al projecte Terra Xàbia en uns moments complicats perquè l'Ajuntament puga fer front al seu finançament, Amjasa mostra la seua vocació d'obrir-se cada vegada més a la societat local i el seu interès en projectes com la reconstitució de la Comunitat de Regants de Xàbia, un organisme que els ajudarà a vetlar pel bon ús i gestió de l'aigua.
Com a contraprestació a aquest suport econòmic, l'Associació Terra Xàbia s'encarregarà de realitzar un estudi de les necessitats reals d'aigua de reg en el terme municipal de Xàbia, així com d'ordenar el territori per blocs d'actuació, establir prioritats i compatibilitzar la disponibilitat d'aigua i d'infraestructures de les quals disposa Amjasa amb les necessitats reals d'ús.
Terra Xàbia també es compromet a fer un estudi de la situació actual de les xarxes privades de reg a Xàbia i de promoure un acostament per a negociar una possible integració d'aquestes xarxes en el projecte de la Comunitat de Regants.
Finalment, l'associació agrícola brindarà la seua col·laboració a Amjasa en els seus plans de control de la xarxa d'aigua apta pel consum humà que s'utilitza realment en sòl agrícola, elaborant estudis tècnics de cabals i necessitats hídriques de les diferents zones del terme.
El conveni ha sigut rubricat avui per l'alcalde, José Chulvi, i el president de l'associació Bartolomé Torres en presència dels regidors d'Agricultura, Juan Luis Cardona, i d'Aigües, Paco Torres, a més del conseller delegat d'Amjasa, Josep Lluis Henarejos i el tècnic del projecte, Joan Mengual.
Chulvi ha aprofitat per a destacar el paper de l'agricultura dins del pla estratègic en el qual estan treballant braç a braç l'Ajuntament i nombrosos agents socials i que cerca alternatives econòmiques de futur que respecten la singularitat del municipi i siguen sostenibles.