L'Ajuntament impulsa un nou projecte per gestionar locals econòmics i compartits i oferir-los als emprenedors de Xàbia

15 nov 2012 La presentació d' “Estratègia Comboi” és dimarts que ve, 20 de novembre, en la Casa de la Cultura

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, presentarà dimarts que ve un nou projecte que impulsa l'Ajuntament i que pretén recolzar als emprenedors i a tots aquells que, bé com a autònoms o petits empresaris, disposen de pocs mitjans econòmics i necessiten un espai físic on treballar o reunir-se.
Es tracta d'un particular “viver d'empreses” que utilitzarà els locals buits del casc urbà que puguen ser fàcilment habilitats com a oficines a compartir,  cosa que a més d'abaratir els costos per a cadascun dels usuaris afavorirà les sinergies entre professionals. També s'espera potenciar el treball en xarxa i el compartir recursos, a més de defensar la posada en valor de locals actualment en desús del Centre Històric de Xàbia enfront de la construcció de nous edificis.
L'encarregada de gestionar el projecte: cercant locals adequats que estiguen buits i posar en contacte a treballadors de sectors compatibles serà l'associació Comboi, que comptarà amb el suport de diferents departaments municipals.
Aquesta nova entitat, també formada per emprenedors i que té vocació social, treballa en la implantació d'un projecte similar a Burjassot mentre que Xàbia seria la població pionera de la província d'Alacant.
Els interessats a saber més d'aquest projecte que espera ser dinamitzador de l'economia local estan convidats a la seua presentació pública en el saló d'actes de la Casa de Cultura, que serà aquest pròxim dimarts 20 de novembre a les 20 hores i està organitzat per la regidoria de Participació Ciutadana.
Segons han explicat tant el seu responsable, Cesc Camprubi, com l'alcalde de Xàbia, en aquests moments, una de les principals inquietuds dels ciutadans i de l'Administració Local és l'ocupació, per la qual cosa el Consistori està decidit a recolzar i afavorir tots aquells projectes i mesures que estan en la seua mà i contribueixen a millorar l'ocupació i autoocupació.
En aquest sentit, Chulvi ha insistit que molts dels participants en les reunions de confecció del Pla Estratègic han coincidit precisament en que un bon suport als emprenedors seria la creació d'un viver d'empreses, una demanda que s'intenta atendre amb l'impuls a aquest projecte.