El departament d'Igualtat de Xàbia proposa “vacunar-se” contra la violència de gènere

15 nov 2012 La campanya de compromís per la igualtat i contra el maltractament obri les activitats de conscienciació sobre aquesta xacra social

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia, Empar Bolufer, ha presentat avui la programació amb la qual Xàbia commemorarà el Dia Contra la Violència de Gènere, fixat el 25 de novembre.
Segons ha detallat la regidora, la primera activitat serà la campanya de vacunació contra la violència de gènere que tindrà lloc dijous que ve 22. Des de les 10 a les 13’30 hores s'instal·laran dues taules en la plaça Marina Alta i al costat del Centre de Salut en les quals es demanarà a tots els homes i dones un compromís a desenvolupar les relacions en igualtat i sense estereotips que denigren a la dona, a no resoldre els problemes amb violència i a actuar davant actes de violència de gènere denunciant-los.
Els que subscriguen aquesta campanya seran obsequiats amb una polsera amb els colors de la campanya, en la qual també participen altres municipis de la comarca com Pedreguer, Pego, Benissa o Dénia i associacions com Matria.
Seguint amb la programació, el divendres 23, a les 13 hores, s'ha convocat una concentració en la plaça de l'església en la qual també es llegirà un manifest de rebot a la violència contra les dones i de compromís institucional per la defensa de la igualtat.
Ja a la setmana següent, el divendres 30 de novembre, se celebraran els dos últims actes de la campanya. A les 19’30 hores en la Casa de Cultura es projectarà el documental “Mamà ha treballat”, que reflecteix les experiències de polítiques i sindicalistes que entre 1956 i 1982 van compaginar la seua labor pública amb la seua vida familiar domèstica. A continuació, sobre les 20’30 hores, s'inaugurarà una exposició en la Casa Tena sobre “Dones Sindicalistes Feministes” que repassa la seua situació des de la dictadura fins a la democràcia i homenatja a les dones que van trencar barreres en èpoques en què la societat les relegava a un paper de mare, cuidadora i esposa piadosa. Aquesta mostra romandrà oberta fins a l'11 de desembre en aquesta sala municipal del carrer Major.
El calendari d'activitats de conscienciació i lluita preparat per a aquestes setmanes complementa les accions que es desenvolupen durant tot l'any des del departament municipal que porta avance la tècnic María Eugenia Bolufer, qui a més dels tallers de sensibilització en els instituts s'encarrega d'assessorar i ajudar a dones que pateixen situacions de maltractament, una xacra que malgrat els canvis socials i legislatius, segueix sense desaparèixer