La junta de govern de Xàbia adjudica el projecte de l'estació d'autobusos

05 nov 2012 Les obres podrien començar la setmana vinent

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Xàbia ha adjudicat avui la construcció d'una estació d'autobusos en el municipi. L'encarregada d'aquest projecte serà l'empresa local F. David, qui va licitar per l'obra rebaixant en un 20% el preu base de licitació. Així doncs, la infraestructura costarà finalment 115.197 euros, un pressupost menor a l'inicialment calculat (142.978 euros) malgrat la pujada de l'IVA del 18 al 21%.
Segons han explicat des del departament d'obres, l'empresa ha de presentar ara un document que reflectisca la programació del treball, alguna cosa que s'espera que faça en els pròxims dies perquè dilluns que ve es puga acabar tota la tramitació administrativa i començar ja amb les obres.
La nova estació se situarà en una parcel·la municipal de l'Avinguda Palmela, entre el carrer José Ortega i Gasset i el camí Freginal. Des d'Obres s'aclareix que la seua construcció no impedirà estacionar en la zona habilitada com a aparcament i que quedarà lliure.
L'obra suposarà la construcció de quatre andanes per als autobusos urbà, d'Alacant i València i servei discrecional, així com la pintura viària per a un àrea reservada als taxis. També hi haurà un bloc d'obra amb condícies i un local d'uns 20 metres quadrats destinats a quiosc, be gestionat sota concessió o amb màquines d'autoservei.
L'estació d'autobusos és una de les infraestructures més demandades per la ciutadania, alguna cosa que va fer que es convertira en el projecte més votat de l'apartat de pressupostos participatius d'enguany.