L'Institut Antoni Llidó de Xàbia coordina una escola de pares que vol reforçar la implicació de les famílies en l'educació

05 nov 2012 Les conferències abordaran temes com la seguretat en internet i les xarxes socials, la importància de la lectura i de l'aprenentatge d'idiomes

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'Institut de Secundària Antoni Llidó de Xàbia, en col·laboració amb la direcció docent del propi centre, ha programat un cicle de xarrades-col·loqui que durant tot el curs intentaran reforçar la implicació de la família en l'educació dels joves. Segons ha explicat el coordinador d'aquesta escola de pares, Voro Gómez, el centre està convençut que un factor clau de l'èxit o fracàs escolar és el grau d'implicació dels pares. Per açò, es va pensar a incloure dins del programa del curs una activitat específica per a ells, que ha pres forma en la “Escola de Pares” i que es detindrà en temes tan importants i de plena actualitat com la seguretat en internet i les xarxes socials, el foment de la lectura o l'aprenentatge de llengües.
La ponència d'obertura serà aquest dijous, 8 de novembre, a les 20 hores en les mateixes instal·lacions de l'IES Antoni Llidó i serà a càrrec de la psicopedagoga del centre, Remei Galiana, qui abordarà els diversos factors que poden incidir en l'èxit escolar i la forma de recolzar als estudiants des de casa. Totes les xarrades (que tindran caràcter mensual) estan obertes a la població en general, són d'accés lliure i seguiran la mateixa estructura: l'exposició del ponent, d'uns 35 minuts, i un col·loqui obert als assistents. Tancarà el cicle una taula redona sobre com ha de ser un institut en el segle XXI.
La programació completa s'arreplega en un pràctic calendari escolar de butxaca que ressenya els dies lectius, festius, els de avaluació i, en destacat, les xarrades. En la programació s'ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Xàbia, la Fundació Bromera, que parlarà del foment de la lectura, i la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant, que amb el seu equip “dona i menors” aconsellarà sobre la seguretat en internet.

El jutge de les “sentències educatives”
També dins d'aquesta escola de pares s'ha planificat (el 25 de gener) una interessant conferència del jutge de menors de Granada, Emilio Calataiud, conegut per les seues exemplars “sentències educatives”. Tant aquesta com la xarrada de seguretat en internet s'han organitzat conjuntament amb totes les AMPES dels centres de primària i secundària del municipi, ha assenyalat la representant dels pares de l'Antoni Llidó, Fina Mata.
En aquest sentit, el director del centre, Andreu Ros, ha destacat el fet que cercar la millora de l'educació haja unit a totes les associacions de pares de Xàbia i ha incidit en la importància d'aprendre sobre una cosa amb tant de potencial com les xarxes socials, encara unes grans desconegudes per a molts pares i professors. Ros ha aprofitat per a agrair al AMPA del centre la seua implicació i mobilització davant les retallades que ha patit l'institut en els últims mesos,  cosa que ha ajudat a que s'hagen reconduït algunes situacions amb la Conselleria d'Educació i a conservar mitjans necessaris per a la qualitat del sistema educatiu.
Per la seua banda, la regidora d'Educació de Xàbia, Empar Bolufer, ha posat en relleu el gran treball de l'IES Antoni Llidó i el reforç constant que reben del AMPA, alguna cosa que espera “convença a la Conselleria que han d'atorgar-los els cicles formatius que han sol·licitat, com el de jardineria”. Aquesta titulació, segons ha continuat Bolufer, és una reivindicació “històrica” del centre i estratègica per a Xàbia quant a que no s'imparteix en tota la comarcal i el potencial laboral que té donat el gran nombre de vivers i jardins que hi ha al seu terme.