El Cross escolar i la Carrera per la Vida s'uneixen per a oferir una gran festa de l'atletisme a Xàbia

30 oct 2012 Les carreres infantil i benèfica, que enguany incorpora una modalitat d'obstacles, se celebren el diumenge 11 de novembre al costat del Canal de la Fontana

El proper diumenge 11 de novembre, Xàbia viurà una vertadera festa de l'atletisme amb la celebració conjunta del Cross Escolar i la divertida marxa benèfica “Carrera per la Vida”, que enguany a més de l'habitual modalitat de passeig, de 5 quilòmetres, tindrà una altra secció més “energètica” que inclou un circuit d'obstacles.
Un total de tres competicions en un sol matí que permetran la participació de tot tipus de persones, independentment de la seua edat i del seu fons físic, per la qual cosa s'espera congregar a un gran nombre de corredors i amb açò, col·laborar amb la lluita contra el càncer, al que es destina la recaptació de la carrera per la vida.
Com ha explicat el regidor d'Esports de Xàbia, Juan Luis Cardona, unir ambdues activitats esportives ha sigut possible gràcies a la bona voluntat del Club d'Atletisme Llebeig i l'associació Race for Life. Amb açò, a més de reduir els costos que haguera generat organitzar cada competició per separat, s'espera animar als xiquets i les seues famílies a participar de la marxa benèfica.
Cardona ha detallat que el punt de trobada de les carreres és la parcel·la municipal de l'Avinguda Augusta que hi ha al costat del Canal de la Fontana, que serà netejada i preparada amb obstacles, salts, pneumàtics o pista americana, entre uns altres, per a convertir-se en un circuit similar als de les Eternal Running.
A les 10 hores començarà el cross escolar, que com ha explicat el president del Club Llebeig, Juan Zaragozí, per primera vegada tindrà caràcter comarcal i el suport del Consorci Esportiu de la Marina Alta. Hi haurà modalitats des de barrufets a cadets, de 4 a 16 anys, amb trofeus per als tres primers classificats masculí i femení en comarcal i local, a més de para el col·legi de Xàbia amb major participació. La inscripció és gratuïta però deu formalitzar-se abans del 9 de novembre (bé en la pista d'atletisme o en la web www.mychip.es) per a poder tramitar les assegurances dels xiquets. És més, des del club es demana als pares que els apunten com més prompte millor per a facilitar aquest tràmit.
També la inscripció per a la carrera per la vida modalitat obstacles es pot realitzar en aquesta web i en la pista d'atletisme. I els que vulguen col·laborar en la Carrera per la Vida poden fer-ho en el bar Try Again de l'Arenal, la tenda Decuero Leather, en el centre històric, o fins i tot el mateix dia de la marxa, que començarà a les 12 hores en les seues dues modalitats.
Aquestes inscripcions tenen un cost de 5 euros, que es destinen íntegrament a entitats locals de suport als malalts de càncer com l'Associació Espanyola Contra el Càncer, Aspanion, Cancer Care, EOS o MABs.
Així mateix, Amanda Phillips, de Race for Life, ha detallat que hi haurà premis per als tres primers classificats en masculí i femenina de la carrera d'obstacles, però també a les millors disfresses individual i per equips, als participants en família i als quals competisquen tres generacions.
Phillips ha aprofitat per a recordar que, per a la cultura britànica, l'11 de novembre és el dia dels Caiguts, per la qual cosa abans de la carrera es guardaran 3 minuts de silenci en memòria dels soldats desapareguts i un grup de voluntaris s'encarregarà de vendre les tradicionals insígnies de rosella (poppy) amb les quals es recapten fons per a assistir als homes i dones que han prestat servei en les Forces Armades del Regne Unit i a les seues famílies.