La reclamació contra el cadastre ja està disponible en la web de l'Ajuntament de Xàbia

08 oct 2012 El Consistori recomana emplenar el tràmit des de casa per a evitar cues en l'àrea econòmica i la OAC

La web de l'Ajuntament de Xàbia (www.ajxabia.com) permet des d'avui als contribuents del municipi emplenar fàcilment i des de les seues cases les sol·licituds d'indemnització per responsabilitat patrimonial contra la Direcció general del Cadastre. Des de l'àrea econòmica s'ha treballat intensament per a preparar aquests models de reclamació que des d'avui estan operatius en l'inici del portal municipal. Es tracta de models tipus però personalitzats amb les dades dels 38.000 contribuents que tributen a Xàbia perquè, ara, els interessats puguen formalitzar-los simplement emplenant les seues dades bàsiques i una única referència cadastral a manera de contrasenya. Immediatament es generarà un document en PDF que contindrà el muntant total de la reclamació com a subjecte passiu que ha abonat l'Impost de Béns Immobles (IBI) de 2006 a 2011 conformement a la valoració assignada per la ponència de 2005, ara declarada nul·la.
Una vegada emplenat el document i comprovat que la informació és correcta, est ha d'imprimir-se i signar-se per a ser remès a la direcció general del cadastre abans del 19 d'abril de 2013. Encara que es recomana realitzar aquesta reclamació des de casa per a evitar cues, si no es disposa d'ordinador o es té qualsevol dubte, el tràmit també es pot formalitzar en les oficines de l'Àrea Econòmica en el carrer Major.
Després, els escrits podran presentar-se en qualsevol oficina de Correus, en les administracions que disposen de finestreta única o en el registre municipal, situat en l'Oficina d'Atenció Ciutadana (Avinguda Amanecer 2).
Apuntar que aquest sistema s'ha engegat avui mateix i, per tant, està en periode de prova pel que s'estarà pendent que funcione correctament